News Flash:

Autoritatile din Romania iau in calcul renuntarea la restrictiile privind Covid-19

14 Februarie 2022
361 Vizualizari | 0 Comentarii
covid

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca dupa data de 15 februarie, autoritatile vor discuta despre relaxarea masurilor luate pentru prevenirea raspandirii coronavirusului. Si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a spus ca din martie s-ar putea renunta la certificatul Covid.

 
Autoritatile din Romania se pregatesc sa ridice treptat restrictiile luate pe timpul pandemiei. Premierul Nicolae Ciuca a transmis ca discutiile concrete incep saptamana viitoare, dupa 15 februarie. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii, sustine aceste afirmatii, spunand ca din martie, in Romania s-ar putea renunta la certificatul verde Covid sau purtarea mastilor la exterior.

„Ultimele restrictii care se vor ridica vor fi legate de utilizarea mastii in interior. Restrictiile trebuie ridicate gradual. Oamenii trebuie sa inteleaga ca au in continuare responsabilitate pentru semenii lor”, a spus Rafila.

In Romania, starea de alerta a fost prelungita din 7 februarie pentru inca 30 de zile. In aceasta perioada masca este obligatorie in spatiile deschise si inchise, evenimentele private sunt interzise, barurile, cluburile si discotecile sunt inchise, iar in malluri au acces doar persoanele cu certificat verde Covid. In plus, activitatea HORECA este restransa la cel mult 50% din capacitate (respectiv 30% in localitatile in care rata trece de 3/1.000 de locuitori). Aceleasi praguri se aplica si in cazul competitiilor sportive.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005682 (s)