News Flash:

Se renunta la certificatul verde pentru mall-uri. Totusi, trebuie indeplinita o anumita conditie

3 Februarie 2022
457 Vizualizari | 0 Comentarii
certificat verde

Desi numarul de noi cazuri a crescut, CNSU a luat mai multe decizii printr-o hotarare din 31 ianuarie, in care sunt aduse mai multe modificari privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a masurii carantinei asupra  persoanelor.

Conform decizie din 31 ianuarie, documentul reglementeaza perioada de carantinare la „5 zile pentru persoanele care  sosesc in Romania si nu prezinta certificatului digital al UE privind COVID-19 sau, in  cazul persoanelor fizice provenite din state ale caror autoritati nu emit certificate digitale  ale Uniunii Europene privind COVID-19 ori documente compatibile cu aceste certificate,  dovada pe suport hartie sau in format electronic, care sa ateste vaccinarea pentru care  au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, trecerea prin boala in ultimele 180  de zile anterioare intrarii in tara sau testarea negativa RT-PCR pentru COVID-19 efectuata cu cel mult 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu mijloace de  transport in comun) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace  proprii)”, conform Hotararii nr. 6 din 31.01.2022.

CNSU prelungeste starea de urgenta
Astazi CNSU a mai luat noi decizii, poate contradictorii, prin Hotararea nr. 7 din 03.02.2022. CNSU anunta ca s-a prelungit starea de urgenta pe teritoriul Romaniei, ca urmare a pandemiei, dar si relaxarea unor masuri. Documentul de astazi vine la patru zile de la hotararea emisa in 31 ianuarie 2022.

„Art.1 – Se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 07.02.2022.
Art.2 – Masurile de prevenire si control a infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2, propuse a fi adoptate incepand cu data de 07.02.2022, in contextul epidemiologic actual, sunt prevazute in anexa la prezenta hotarare.
Art.3 – Masurile propuse in prezenta hotarare produc efecte doar in situatia aprobarii lor prin acte normative ale Guvernului sau, dupa caz, ale conducatorilor ministerelor sau organelor administratiei publice centrale.
Art.4 – Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta.” , se precizeaza in hotararea de astazi a CNSU.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006087 (s)