News Flash:

Formularul digital de intrare in Romania, obligatoriu indiferent de calea de intrare in tara

10 Februarie 2022
510 Vizualizari | 0 Comentarii
formular digital

Formularul digital de intrare in tara (PLF) poate fi completat cu cel mult 72 de ore inainte de venirea in Romania, din 9 februarie. E obligatoriu chiar daca va intoarceti pe cale aeriana, rutiera, feroviara sau navala. Sunt cateva exceptii.
 
 
Oamenii trebuie sa stie ca formularul de intrare in Romania se completeaza exclusive online, AICI. Acesta va fi verificat la intrarea in tara de politistii de frontiera. Prin exceptie, pentru minori si persoanele lipsite de capacitate de exercitiu (ex. minori, persoane cu handicap), obligatia de a completa formularul revine parintilor, tutorelui sau reprezentantului legal.

Dupa noile reglementari nationale, documentul poate fi completat la cel mult 72 de ore inainte de intrarea pe teritoriul Romaniei, nu la 24 de ore, cum era anterior.

De la prezentarea formularului sunt scutite anumite categorii de persoane, care au totusi obligatia de a completa formularul, o singura data la intrarea in Romania, prin bifarea optiunii „personal exceptat” de pe formular. Acestea sunt:

Pilotii de aeronave si personalul navigant al acestora, precum si mecanicii de locomotiva si personalul feroviar;
Conducatorii autovehiculelor cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone care asigura transportul de marfa, precum si conducatorii autovehiculelor prevazute cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului, care asigura transport de persoane;
Personalul navigant maritim si fluvial, precum si personalul de deservire a platformelor maritime;
Personalul navigant imbarcat la bordul navelor, elicopterelor si personalul de deservire a platformelor maritime situate in zona economica exclusiva a Romaniei si care nu se deplaseaza pe teritoriul altui stat) politistii care participa la misiuni de aducere in Romania, sub escorta, a persoanelor urmarite international si a celor transferate in vederea continuarii executarii pedepsei cu inchisoarea in conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
Personalul implicat in executarea misiunilor de transport pacienti ai serviciului medical la si din unitati sanitare aflate in afara teritoriului Romaniei
Persoanele in vederea deplasarii la locul de munca tranziteaza frontiera de stat cel putin o data in 24 de ore
Totusi, daca formularul contine date eronate sau insuficiente, puteti primi amenzi cu valoare intre 500 si 3.000 lei. Noile masuri se aplica din 9 februarie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004987 (s)