News Flash:

Noi reguli pentru calatoriile in UE. Certificatul Covid la intrarea in Romania, valabil doar cu doza booster

4 Februarie 2022
441 Vizualizari | 0 Comentarii
certificat covid

Guvernul a adoptat joi, 3 februarie, masura prin care certificatul de vaccinare Covid este valabil la intrarea in Romania doar cu doza booster (doza trei), daca au trecut mai mult de noua luni de la administrarea dozei doi de vaccin. Se poate intra in tara si cu un test PCR negativ sau cu dovada trecerii prin boala.
 
 
La nivelul Uniunii Europene, masura a intrat in vigoare in 1 februarie. Guvernul Romaniei a adoptat-o joi, 3 februarie. Astfel, certificatele Covid sunt valabile doar noua luni fara doza booster, pentru calatoriile in statele membre UE.

„Se transpune si in Romania aceasta regula, valabila pentru calatoriile in UE. Certificatul de vaccinare este recunoscut doar dupa efectuarea dozei booster, daca de la incheierea schemei de vaccinare au trecut mai mult de 270 de zile”, a precizat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Andrei Baciu.

De asemenea, secretarul de stat a mai spus ca regula este valabila doar in ceea ce priveste calatoriile in Uniunea Europeana, la intrarea in tara, si nu se aplica pe plan intern.

La intrarea in tara, in lipsa dozei booster, se poate prezenta un test Covid-19 negativ sau dovada trecerii prin boala.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a spus ca pana in momentul de fata, peste 2,4 milioane de romani au primit doza booster (sau doza trei). In 3 octombrie 2021, cand a inceput administrarea dozei booster in Romania, erau aprox. 5,4 milioane de persoane care aveau schema completa de vaccinare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005339 (s)