News Flash:

Curtea de Apel Constanta a respins contestatia in anulare formulata de Nicusor Constantinescu

31 Octombrie 2016
917 Vizualizari | 0 Comentarii
nicusor constantinescu3
Curtea de Apel Constanta a respins luni contestatia in anulare formulata de fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, in dosarul in care fusese condamnat definitiv la cinci ani inchisoare cu executare, pentru ca in perioada 2009 - noiembrie 2013 nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.
Judecatorii Curtii de Apel Constanta au analizat joi, 27 octombrie, contestatia in anulare depusa de fostul presedinte al CJ impotriva sentintei definitive.
Cei doi avocati ai lui Constantinescu, Marius Mocanu si Alina Bica, au cerut amanarea judecarii contestatiei, invocand necesitatea prorogarii cauzei pana cand Inalta Curte de Casatie si Justitie va solutiona cererea de stramutare a judecarii contestatiei in anulare la alta Curte de Apel din tara. In acelasi timp, aparatorii au solicitat ca instanta sa ceara o confirmare de la Ministerul Apararii Nationale in legatura cu acoperirea de catre Constantinescu a prejudiciului provocat partii vatamate, MApN, anterior condamnarii sale in prima instanta si implicit sa amane pronuntarea pana la sosirea raspunsului.
In prezent, Nicusor Constantinescu se afla in detentie la Penitenciarul Poarta Alba, executand pedepsa de cinci ani pronuntata in dosarul Centrului Militar Zonal Constanta.
Pe 29 iulie, 2016, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat, in prima instanta, la 15 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat ca in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta a autorizat plati nelegale si a prejudiciat institutia cu peste 30 milioane de lei si statul cu peste un milion de lei. Alaturi de Constantinescu au mai fost judecate alte 15 persoane, Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta si doua firme.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007231 (s)