News Flash:

Covid-19: tanarul internat in stare grava la Timisoara a murit dupa ce a fost externat pe propria raspundere

7 Septembrie 2021
666 Vizualizari | 0 Comentarii
covid

Tanarul de 34 de ani care a fost internat in stare grava la „Victor Babes” in urma cu o luna, dupa o vacanta in Italia si tratament administrat benevol cu vitamine, a murit. Desi medicii l-au stabilizat, a fortat externarea pe propria semnatura. A decedat pe drum.
 
 
Povestea tanarului de 34 de ani a fost facuta publica dupa ce a calatorit in Italia si s-a internat la Timisoara cu 80% afectare pulmonara. De pe patul de spital, tanarul a relatat clipele prin care a trecut si faptul ca nu credea ca se poate imbolnavi, asa ca a preferat initial sa se trateze acasa cu vitamine.

„Am fost in concediu in Italia, m-am simtit rau in a treia zi, am simtit oboseala excesiva, am dormit, nu s-a remediat deloc, am inceput un tratament cu vitamina C si antibiotic. Saptamana urmatoare m-am intors, dar am fost tot mai rau si n-am mai rezistat si a trebuie sa vin la spital cu ultimele puteri, cu afectare pulmonara de 80%. Imi era greu sa urc, imi era greu sa ma misc, incepusem sa tusesc, nu mai aveam gust si miros, mi-am dat seama ca e Covid. E o oboseala generala si o tuse care te ineca excesiv. Pur si simplu nu aveam aer, nu puteam sa respir, ceea ce te doboara. Nu puteam sa deschid nicio sticla de apa”, a fost marturia tanarului de pe patul de spital.

Dupa trei saptamani de terapie intensiva, medicii l-au salvat, insa tanarul a cerut externarea pe semnatura proprie luni, mintind personalul medical ca va ramane in Timisoara. In urma apelului la 112 care raporta decesul barbatului, acesta se afla la 60 de km de Timisoara.

„Ne-a zis ca pleaca in Timisoara, de fapt a plecat la 60 de km. Pe drum, datorita pozitiei statice, banuim o embolie pulmonara, nu au intors masina, iar cand a ajuns ambulanta omul decedase. Dupa o luna de zile, colegii nostri din Terapie Intensiva l-au pus pe picioare, avea afectare pulmonara de 80%. L-am salvat. O decizie nesabuita, nu a mai vrut sa asculte sfaturile medicale, a fortat externarea si s-a ajuns aici. Un tanar care putea sa traiasca”, a spus managerul spitalului „Victor Bebes” din Timisoara, Cristian Oancea.

Conducerea spitalului a prezentat de multe ori ca pacientii vin in stare grava, cu afectare pulmonara mare si refuza ajutorul medical.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006993 (s)