News Flash:

Scolile din Timis, verificate inaintea noului an scolar. ISJ face un „scan la nivelul judetului”

6 Septembrie 2021
351 Vizualizari | 0 Comentarii
scoala

Inspectoratul Scolar Timis a demarat o actiune tematica prin care scolile din judet vor fi verificate in ceea ce priveste dotarea in contextul pandemiei, dar si masurile de siguranta pe care le iau. Pana saptamana viitoare, conducerea inspectoratului vrea sa faca un „scan la nivelul judetului”.
 
 
Neajunsurile in scolile din Timis au fost prezentate intr-un raport al Comisiei mixte de verificare si control al stadiului pregatirii scolilor din judet pentru inceperea anului scolar, invocata de prefectul judetului. Probleme au fost identificate in ceea ce priveste avizele ISU si sanitare, asigurarea sigurantei prin paza sau camere de supraveghere, dar si lipsa microbuzelor scolare.

Pana saptamana viitoare, inspectoratul scolar verifica scolile din judet in ceea ce priveste normele de siguranta si protectie anti-Covid inainte de debutul anului scolar, iar la final se va face un raport.

„De miercuri (1 septembrie -n.r.) in perioada a opt zile, Inspectoratul Scolar se afla cu toti inspectorii intr-o tematica de control privind modul in care unitatile de invatamant se pregatesc pentru anul scolar 2021-2022 in conditiile pandemice in care ne aflam si este important sa pornim de la comisiile de siguranta epidemiologice, fapt pentru care vom monitoriza urmatoarele aspecte: pregatirea spatiilor unitatilor de invatamant, respectarea masurilor igienico-sanitare in contextul pandemiei, efectuarea igienizarilor, spatiilor si a mijloacelor de transport, asigurarea materialelor de curatenie, dezinfectanti, informarea si instruirea personalului didactic, nedidactic sau auxiliar cu privire la normele de protectie, asigurarea asistentei medicale, daca aceasta exista, sa avem un scan la nivelul judetului, asigurarea sigurantei scolare, asigurarea transportului in contextul pandemiei. Exista o fisa de monitorizare de cateva pagini cu toate aspectele”, spune Marin Popescu, inspectorul scolar general al Timisului.

Raportul va fi prezentat in jurul datei de 9 septembrie, iar rezultatele vor fi centralizate. Noul an scolar este programat sa inceapa in 13 septembrie, cu anumite reguli privind protectia anti-Covid.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004826 (s)