News Flash:

Corpuri noi de cladire la Spitalul de Boli Infectioase Timisoara. Proiectul este realizat in proportie de 20 la suta

6 Septembrie 2021
453 Vizualizari | 0 Comentarii
spitalul de boli infectioase

„Noul ansamblu de cladiri de la Spitalul „Victor Babes” a ajuns la un stadiu de realizare de 20%”, transmit reprezentantii Primariei Timisoara despre obiectivul de investitii de la unitatea sanitara unde medicii sunt in prima linie a frontului in lupta cu Covid-19. Spitalul, „un fel de Cenusareasa a retelei spitalicesti din Timisoara” (conform primarul urbei de pe Bega Dominic Fritz), va beneficia de doua corpuri noi de cladire.
 
Pentru extinderea si modernizarea ansamblului construit existent la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. V. Babes” Timisoara, respectiv extindere centru de recuperare medicala respiratorie, lucrarile in teren au fost incepute efectiv in decembrie 2020, transmit reprezentantii primariei.

Pana in prezent au fost demolate mai multe corpuri de cladire: fanarie, grajd de animale, constructii anexa-depozit de carburanti, garaj, morga si au fost realizate noi lucrari de constructii. Corpul care exista ramane la nivel de parter, Corpul A va avea un etaj si un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicala respiratorie a Spitalului de Boli Infectioase prin realizarea a doua corpuri principale (A si B) articulate prin corpuri de legatura intre ele si cu constructia existenta.

Corpul A va avea la parter accesul principal, hol -sala de asteptare cu grupuri sanitare, frontdesk de interfata cu vizitatorii si bolnavii, zona de cabinet investigatii si tratament, serviciu de internare / externare a pacientilor, legatura cu cladirea existenta; la etaj 1: saloane cu grupuri sanitare proprii si spatii medicale; la etaj 2: o sala de conferinta, o sala de curs si grupuri sanitare.

Corpul B (in regim parter), legat de corpul A, cuprinde spatii de kinetoterapie, hidroterapie, salina, aerosoli, sala de mese. Rezulta doua corpuri noi, de peste 2.000 de metri patrati, si un corp existent reabilitat de aproape 270 mp.

In noul ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babes se vor construi 13 saloane, doua saloane de studii clinice, cinci cabinete medicale, sala de conferinte cu o capacitate de 50 de persoane, sala de curs pentru 70 de persoane, sali de kinetoterapie, aerosoli, salina, sauna, spatii cu destinatii speciale. Valoarea totala a investitiei: 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA. Durata: 24 luni. In prezent, stadiul de realizare a lucrarilor este de 20%.

„Spitalul Victor Babes a fost intotdeauna considerat un fel de Cenusareasa a retelei spitalicesti din Timisoara. In ultimii doi ani am realizat cu totii ce important este sa avem o retea sanitara moderna, capabila sa faca fata tuturor provocarilor. De aceea, am alocat sume importante de bani in acest an pentru investitii in domeniul sanatatii si vom continua aceste investitii si in anii care urmeaza. In paralel, lucram si la cel mai important proiect in acest domeniu de decenii incoace, constructia unui nou campus medical, la periferia Timisoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timisoarei, Dominic Fritz.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006258 (s)