News Flash:

Actiuni de informare desfasurate de politisti: „Vacanta s-a terminat. Sunteti pregatiti pentru un nou inceput?”

5 Septembrie 2021
393 Vizualizari | 0 Comentarii
politisti

„Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant! Nu intrati in anturaje dubioase!” sau „Evitati frecventarea locurilor si mediilor unde se consuma alcool, droguri sau se pratica jocuri de noroc!”, sunt doua dintre mesajele cu care sunt intampinati copiii, in Timis, in pragul inceperii noului an scolar. Politistii au ca scop cresterea gradului de siguranta al minorilor si desfasoara activitati de informare.
 
 
Politistii Biroului de Analiza si Prevenirea Criminalitatii desfasoara activitati in cadrul campaniei „Vacanta s-a terminat. Sunteti pregatiti pentru un nou inceput?”, in perioada 1 – 10 septembrie, in Timis. Sambata, oamenii legii s-au deplasat in doua centre comerciale din Timisoara si Ghiroda. Au fost desfasurate activitati de informare a parintilor despre siguranta minorilor, siguranta pe drum si acasa, atunci cand acestia nu sunt supravegheati de adulti, dar si despre siguranta in mediul online.

Au fost distribuite materiale cu continut informativ-preventiv, insotite de mesaje precum: „Chiar daca nu ati implinit inca varsta de 18 ani trebuie sa aveti in vedere faptul ca: Minorii care au implinit varsta de 14 ani raspund penal. Acestia pot fi sanctionati chiar si cu pedeapsa inchisorii”, „Nu legati prietenii cu persoane care manifesta un comportament deviant! Nu intrati in anturaje dubioase!”, „Evitati frecventarea locurilor si mediilor unde se consuma alcool, droguri sau se practica jocuri de noroc!” sau „Atentie la «lumea virtuala»! Politistii ii sfatuiesc pe copii sa nu ofere date personale sau poze celor cu care corespondeaza pe Internet”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1289 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007046 (s)