News Flash:

Bine de știut!

Consiliul Concurenţei lucrează la o variantă simplificată a Monitorului Preţurilor

27 Mai 2024
112 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Președintele Bogdan Chirițoiu a declarat sâmbătă că Consiliul Concurenței lucrează la o variantă simplificată a Monitorului Prețurilor. Autoritatea de concurență va introduce o pagină separată în Monitorul Prețurilor dedicată produselor de bază ale căror prețuri au fost plafonate de Guvern. Scopul este să faciliteze consumatorilor accesul la informații și să le ofere posibilitatea de a găsi aceste produse la prețuri mai avantajoase.

”Când există în vigoare legea privind plafonarea unei serii de produse alimentare, vrem să identificăm aceste produse în Monitorul Preţurilor, ca să fie mai uşor pentru consumatori, să vadă unde găsesc aceste produse de bază la un preţ mai bun. Şi, în acest fel, să stimulăm concurenţa între lanţurile de comerţ alimentar. Deci ca măsura aceasta a Guvernului de plafonare a adaosului să fie cât mai eficientă”, a precizat Chiriţoiu.

Conform declarațiilor șefului autorității de concurență, Monitorul Prețurilor este în prezent extrem de complex.

”Monitorul Preţurilor are acum toate informaţiile, e foarte complet. Are toate magazinele din ţară, toate produsele alimentare. E atât de complet, că e destul de greu de utilizat. De aceea vrem să identificăm aceste produse de bază asupra cărora a intervenit Guvernul, vrem să identificăm pe o pagină separată în Monitorul Preţurilor care să fie mai uşor pentru consumatori să poate face comparaţii, să se documenteze, să se informeze unde le găsesc la un preţ mai bun”, a menționat Chiriţoiu.

Acesta a spus că atât Monitorul Prețurilor la carburanți, cât și cel pentru produsele alimentare sunt considerate proiecte de succes.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004910 (s)