News Flash:

Bine de știut!

5% deficitul bugetar pentru 2024, în România

21 Mai 2024
135 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro

Deficitul bugetar pentru anul 2024, conform Legii bugetului de stat, este de 5%. Totuși, într-un an electoral, atât la nivel european, cât și în special în România, presiunea asupra cheltuielilor este foarte mare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Alin Andrieș. În prezent, România înregistrează un nivel al veniturilor fiscale în PIB de 27%, cel mai mic din Uniunea Europeană. Prin adoptarea unor măsuri de acest fel, împreună cu o mai bună eficientizare a cheltuielilor publice, se dorește creșterea ponderii veniturilor fiscale în PIB.

Valoarea totală a investițiilor imobiliare înregistrate în România în primul trimestru al acestui an a fost de 202 milioane de euro, în creștere cu 69% față de aceeași perioadă din 2023, conform raportului Colliers "CEE Investment Scene Q1 2024", dat publicității marți. România a demonstrat cea mai bună performanță în comparație cu celelalte cinci economii majore din Europa Centrală și de Est: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia.

Despăgubirile achitate de companiile membre ale Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România pentru acoperirea prejudiciilor produse de incendii asupra locuințelor au depășit 63,3 milioane de lei anul trecut, conform unui comunicat al organizației. Această valoare este cu 46% mai mare față de nivelul din 2022 și cu 150% peste cel din 2021. Analiza efectuată la nivelul asociației indică faptul că tot riscul de incendiu a generat primele 10 cele mai mari dosare de daună achitate în baza asigurărilor facultative pentru locuințe.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1448 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004471 (s)