News Flash:

Vești proaste pentru fermieri

De la 1 iulie 2024, micii fermieri români sunt nevoiți să plătească o nouă taxă

20 Mai 2024
96 Vizualizari | 0 Comentarii
Sursa foto cugetliber ro


Începând cu 1 iulie, micii fermieri români ar putea fi supuși unei taxe pentru transportul propriilor produse la piață, în conformitate cu un proiect de act normativ al ANAF care a fost publicat în scopul consultării publice.

Potrivit declarațiilor lui Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), producătorii agricoli care activează cu atestate și carnete de producător ar urma să plătească un impozit suplimentar pentru transportul recoltelor proprii.

Proiectul propune extinderea listei bunurilor cu risc fiscal ridicat transportate rutier pentru a include și unele produse agricole, cum ar fi legumele, fructele, laptele, ouăle și mierea.

”Stimați mici producători care aveți certificat de producător, carnet de comerciant, o să mai aveți încă un cod digital, pe care o să îl plătiți la ANAF, cu care să puteți să vă duceți roșiile la piață sau laptele la centrul de colectare. Înseamnă alți bani, altă distrație. De la 1 iulie 2024 ar urma să intre în vigoare”, a declarat Dorin Cojocaru, conform sursei citate.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1350 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004678 (s)