News Flash:

Veste bună pentru timișoreni

Consilierii locali vor aproba soluțiile revizuite pentru reabilitarea termică a altor 14 blocuri din Timișoara

10 August 2023
224 Vizualizari | 0 Comentarii


Consilierii locali au în vedere aprobarea soluțiilor revizuite pentru reabilitarea termică a 14 blocuri din Timișoara, cu o valoare totală a lucrărilor de peste 23 de milioane de lei (TVA inclus). Astfel, mai mult de 600 de apartamente vor fi incluse într-un proces de îmbunătățire a eficienței energetice prin intermediul programului POR 2014-2020.

Cele 14 blocuri pentru care se propune aprobarea soluției revizuite sunt localizate la următoarele adrese:

Bd. Take Ionescu, nr. 39;
Bd. Take Ionescu, nr. 57;
Str. Deliblata, nr. 21;
Str. Brândușei, nr. 12;
Str. Brediceanu, nr. 13-15;
Calea Torontalului, nr. 14;
Str. Dâmbovița, nr. 22 A;
Str. Dropiei nr. 7;
Aleea Azurului, nr. 7;
Aleea Martir Nagy Eugen, nr. 16;
Str. Mareșal Alexandru Averescu, nr. 70;
Intrarea Sepia, nr. 10;
Intrarea Cerceilor, nr. 2, bl. D65;
Str. Dumitru Kiriac, nr. 2, 2A.
Se precizează că din cele 68 de blocuri incluse în programul de reabilitare energetică cu fonduri europene, lucrările au fost reluate pentru 68 de imobile, după ce Primăria Timișoara a inițiat un proces de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică pentru fiecare dintre ele. Noua abordare implică izolarea termică cu vată minerală bazaltică, o variantă mai eficientă, dar și mai costisitoare decât cea anterioară.

Această schimbare a soluției tehnico-economice a dus la creșteri de prețuri pentru lucrările de execuție. Drept urmare, procesul a implicat reevaluarea proiectelor, aprobarea noilor soluții în cadrul Consiliului Local, organizarea licitațiilor, semnarea contractelor, predarea amplasamentelor și, în cele din urmă, începerea lucrărilor.

Din totalul de 68 de blocuri, până în prezent, 10 au fost deja supuse izolării termice, în timp ce alte 20 sunt în diferite stadii de execuție. În data de 23 august, sunt programate licitații pentru încă 5 blocuri. Pentru 15 imobile, licitațiile sunt în desfășurare, iar pentru alte 5 se pregătesc documentele necesare lansării licitațiilor.

Această reabilitare termică a blocurilor contribuie la un confort termic crescut în interiorul locuințelor, oferă o barieră împotriva umidității și a zgomotului din exterior. În plus, prin izolarea termică se reduc pierderile de energie și, implicit, costurile pentru încălzirea și răcirea apartamentelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005487 (s)