News Flash:

Se va aproba mâine în plen

Studiul de fezabilitate pentru viitorul pod și noua stradă din zona Solventul este în sfârșit

8 August 2023
185 Vizualizari | 0 Comentarii


Într-o ședință extraordinară a consilierilor locali programată pentru miercuri, va fi aprobat studiul de fezabilitate pentru construcția viitorului pod și stradă asociată în zona Solventul. Experții din București estimează că costul total al acestei investiții depășește 40 de milioane de euro. Pasul următor constă în elaborarea proiectului tehnic.

Lansată în aprilie 2021, licitația pentru documentația cunoscută sub denumirea tehnică "C9b Inelul IV Vest: str. Gării – Bd. Dâmbovița" a inclus studiul de fezabilitate, documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire, proiectul tehnic, caietele de sarcini, detalii de execuție, planurile pentru sănătate și securitate la locul de muncă (SSM), precum și asistența tehnică din partea proiectantului până la finalizarea lucrării. Această contractare a fost atribuită în cea de-a doua jumătate a anului 2021 asocierii FIP Consulting – Gauss – PFA Batovschi Corneliu Traian-Expert evaluator – Urban Proiect Grup – Novensa – Vireo Enviroconsult – Walhalla Invest Prodcomimpex. Durata serviciilor prestate a fost de 210 de zile, cu etape distincte: 90 de zile pentru studiul de fezabilitate, 60 de zile pentru obținerea autorizației de construire după finalizarea studiului de fezabilitate și încă 60 de zile pentru dezvoltarea proiectului tehnic de execuție, detalii de execuție, planurile SSM și documentația necesară procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor și predarea acestora beneficiarului.

Studiul de fezabilitate este acum finalizat și va fi supus votului în cadrul următoarei ședințe de plen care va avea loc miercuri, 9 august.
„Se aprobă valoarea totală a investiției: 207,4 milioane lei inclusiv TVA (…) divizată după cum urmează: Tronson 1 – Intersecţie str. Ion Barac – bd. Dâmboviţa ÷ splai N. Titulescu, inclusiv pod Bega: 134,5 milioane lei inclusiv TVA (…), Tronson 2 – Intersecţie Splai N. Titulescu ÷ str. Gării – platforma Solventul: 72,9 milioane lei inclusiv TVA (…) Se aprobă trecerea la elaborarea Proiectului Tehnic (inclusiv documentația tehnică faza DTAC)”, se menționează în proiectul de HCL.

„Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează prin contribuție de la bugetul local, respectiv contribuție din fonduri externe”, se precizează în același document.


Conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Zona de Creștere Timișoara, finalizarea segmentului vestic al inelului IV implică realizarea pasajului inferior Solventul (proiectul C9a, inclusiv C10 – Linie nouă de tramvai Solventul – Gara de Nord), urmată de implementarea proiectului C9b, denumit "Inelul IV vest: conexiunea str. Gării – Bd. Dâmbovița". Această etapă "C9b" reprezintă, de fapt, dezvoltarea parțială a unei noi porțiuni de drum de aproximativ 900 de metri, din care aproximativ 200 de metri sunt extinderea unui drum existent, dotat cu două benzi pe sens și o linie de tramvai în mijlocul arterei, situat între strada Gării și intersecția dintre Bulevardul Dâmbovița și strada Ion Barac. Acest traseu va include și construcția unui pod peste râul Bega.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004964 (s)