News Flash:

Vaccinarea anti-Covid, din toamna: harta centrelor se transforma in harta medicilor de familie

9 Mai 2022
371 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin

Cei care vor dori sa se vaccineze impotriva Covid-19 vor putea sa o faca, din toamna, doar la medicii de familie. Pe site-ul de programari va aparea inclusiv tipul de vaccin pe care il au disponibil. Ce ne poate astepta din toamna in ceea ce priveste evolutia pandemiei.
 
 
Conform coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid in Romania, Andrei Baciu, pe site-ul vaccinare-covid.gov.ro harta va cuprinde medicii de familie care au vaccinuri si tipul lor, astfel incat oamenii sa se poata programa.

„Programarea se poate face la orice medic de familie, nu trebuie sa fie medicul lor de familie, se vor duce si se vor vaccina pur si simplu, in conditii de maxima siguranta. Noi am avut discutii cu medicii de familie despre aceasta tranzitie de la bun inceput. Si cumva, asa se intampla si in celelalte tari europene, nu prea mai exista centre de vaccinare pentru ca nu mai exista activitatea atat de ampla de vaccinare”, precizeaza Andrei Baciu.

Tot autoritatile nationale implicate in campania de vaccinare vor face masuri legate de logistica si plata medicilor implicati.


Comoara descoperita la renovarea unui conac in Franta
Ce ne asteapta din toamna?
In ceea ce priveste predictiile medicale pentru evolutia pandemiei in randul populatiei, Andrei Baciu spune ca:

„Din punct de vedere stiintific, medical, este mult mai periculoasa o tulpina care are o infectiozitate mare, in comparatie cu o tulpina care are o contagiozitate mare si infectiozitate scazuta. Ce inseamna acest lucru? Inseamna diferenta dintre Delta si Omicron, in sensul ca Delta avea un impact mult mai mare cu mult mai multe decese si nu era mai transmisibila. Aceste chestiuni sunt constantele in aceasta ecuatie de predictie. Pot interveni insa foarte multe variabile. Speranta si dorinta tuturor sunt ca faza de pandemie sa se incheie si in cel mai rau caz sa existe hot spot-uri locale, zone in care exista o imunitate scazuta. Acesta ar fi scenariul favorabil. Un scenariu nefavorabil ar fi o eventuala reaparitie a unei tulpini, aici lucrurile pot sa capete orice fel de variabilitate. Nimeni nu poate exclude un astfel de scenariu”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1434 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008214 (s)