News Flash:

Locuitorii din cartierul Kuncz vor avea dreptul la improprietarire

5 Mai 2022
460 Vizualizari | 0 Comentarii
cartierul Kuncz

Viceprimarul Cosmin Tabara a anuntat ca va fi rezolvata problema proprietatii terenurilor din cel mai vitregit cartier al Timisoarei, Kuncz.

 
Majoritatea locatarilor de aici nu au acte de proprietate pe case, desi locuiesc de decenii in cartier. Astfel, nu-si pot face acte de identitate in lipsa unui extras de carte funciara.

In secolul al XIX-lea, proprietarul unor terenuri din zona de est a Timisoarei, Aladar Kuncz, a permis unor familii angajate la propria fabrica de tigla si caramida sa isi ridice case. Este vorba despre 15,3 hectare de teren.


Comoara descoperita in Spania de doi scafandrii amatori
„In perioada comunismului, aceasta portiune de teren cu case a fost nationalizata si transferata in proprietatea Ministerului Agriculturii, la care se adauga si imobilele care s-au ridicat in aceasta perioada. Dupa anul 1989, acest teren nu a fost revendicat. Pana acum, o parte importanta a locuitorilor cartierului Kuncz nu avea documente de identitate pentru ca proprietatile lor erau construite pe terenul Municipiului Timisoara – domeniul public”, explica viceprimarul Cosmin Tabara.

Edilul spune ca motivul acestei situatii juridice incurcate este din cauza faptului ca imobilele au fost incluse in inventarul domeniului public al Municipiului Timisoarei prin Hotararea de Guvern nr. 1016 din anul 2005. Terenul aferent cladirilor este imprejmuit, formand curtea acestora.

„Astfel, prin trecerea acestui teren din domeniul public al Municipiului Timisoara in domeniul privat al Municipiului Timisoara este un prim pas de intrare in normalitate a unui numar important de timisoreni, care pot, in sfarsit, sa aiba actele de identitate conforme cu proprietatile lor”, a transmis viceprimarul Cosmin Tabara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005128 (s)