News Flash:

Vreme capricioasa in vestul tarii. Temperaturi de pana la 30 de grade in Timisoara

9 Mai 2022
382 Vizualizari | 0 Comentarii
prognoza

Vreme capricioasa cu variatii de temperatura, in urmatoarea saptamana, in zona de vest a tarii. Media maximelor termice se va situa in jurul valorii de 24 de grade Celsius, insa la Timisoara sunt asteptate temperaturi de pana la 30 de grade.
 
 
Potrivit reprezentantilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), luna mai este cea mai instabila luna a primaverii. In aceasta luna, perioadele cu zile calde si insorite alterneaza cu perioade cu zile reci si ploioase. Mai mult decat atat, ploile au adesea caracter torential, fiind insotite si de descarcari electrice.

„Aceste modificari bruste ale vremii se produc din cauza pozitiei centrilor barici de pe continentul european, tara noastra fiind influentata fie de cicloni mediteraneeni sau de dorsala anticiclonului azoric, fie de maximul barometric est-european sau, mai rar, chiar de anticiclonul nord-african”, transmit cei de la ANM.

Daca in 10 si 11 mai se asteapta ca temperaturile sa scada cu 1-2 grade in Banat, ulterior vremea va intra intr-un proces de incalzire, iar spre sfarsitul saptamanii media maximelor de temperatura va ajunge sa se situeze in jurul a 24 de grade. La Timisoara, in 12-13 mai sunt prognozate maxime termice de cca. 30 de grade, pe timpul zilei.

Si minimele termice vor avea variatii relativ asemanatoare, spun cei de la ANM. Cele mai mici valori ale mediei lor, de 7-8 grade, se vor atinge in primele zile si in diminetile de 11 si 12 mai, iar cele mai mari, de 10-11 grade, in jurul datei de 15 mai.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005793 (s)