News Flash:

Se contureaza un nou cartier in Timisoara. A fost elaborata Strategia de dezvoltare urbana Timisoara Nord

4 Mai 2022
421 Vizualizari | 0 Comentarii
cartier

Cel mai nou cartier al Timisoarei incepe sa prinda contur, insa dezvoltarea lui se va produce in urmatorii 10-15 ani. In ultimele luni s-a lucrat si la Strategia de dezvoltare urbana Timisoara Nord.
 

 
Primarul Dominic Fritz a declarat, marti, ca nu doreste ca Timisoara sa se dezvolte haotic ca Dumbravita.

Noul cartier se infiinteaza in zona aerodromului Cioca, iar zona este delimitata de Calea Aradului la Est, strada Grigore Alexandrescu la Sud, calea ferata la vest si canalul Beregsau la Nord.

Strategia, elaborata de angajatii municipalitatii in ultimele luni, arata ca viitorul cartier va avea nevoie de sase scoli, 21 de noi statii de transport in comun, urmand a fi extinse anumite linii de tramvai, troleibuz si autobuz.

Tot in zona Timisoara Nord vom avea noul Spital Municipal, un mare centru expozitional, cea mai mare zona de recreere, agrement si sport din oras, precum si un centru de cercetare.

Primaria Timisoara are o parcela unitara de 100 de hectare si alte terenuri, insa suprafata pe care vor fi construite locuinte si spatii publice are peste 1.000 de hectare.

„Ambitia noastra este sa nu avem un cartier dormitor, ci sa dezvoltam zona, sa fie cel mai frumos nou cartier sau mai mult decat un cartier, cea mai frumoasa noua zona a Timisoarei. La proiect a lucrat echipa din Directia de Urbanism in ultimele luni, impreuna cu companiile de utilitati, universitatile, si de azi, prima versiune va fi pusa in dezbatere publica si ne vom consulta cu proprietarii de terenuri si dezvoltatorii imobiliari din aceasta zona”, a afirmat, marti, primarul Dominic Fritz.

Edilul a mai spus ca in zona se vor putea organiza festivaluri de anvergura.

„Vom avea o zona de dezvoltare, de inovare, de cercetare, ceva ce lipseste din Timisoara. Zona va fi un nou punct de atractie. Este prima oara in istoria Timisoarei cand se face o astfel de strategie. Ea poate fi consultata AICI. Vom organiza dezbateri publice”, a mai spus Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006615 (s)