News Flash:

Timisoreni blocati pe aeroportul Bergamo: „Si-au batut joc de noi”. Reactia halucinanta a Consulatului Romaniei din Milano. Decolarea spre casa, cu peste 14 ore intarziere

27 Iulie 2021
978 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroportul bergamo

Circa 150 de cetateni romani, multi dintre ei timisoreni, sunt blocati de ieri pe aeroportul Bergamo dupa ce zborul lor catre Timisoara a fost anulat si/sau amanat.

„Si-au batut joc de noi, ne-au amanat din doua in doua ore. Wizz. Azi noapte ne-au imbarcat, au zis ca plecam, iar peste cateva minute ne-au spus ca zborul e anulat. Ne-au dat jos din avion”, a spus unul dintre pasagerii zborului. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis luni o atentionare de calatorie pentru Italia, unde mai multe organizatii sindicale au anuntat organizarea unei greve cu durata cuprinsa intre 4 si 12 de ore, insa se pare ca nu aceste proteste au fost motivul problemelor zborului spre Timisoara. „Avionul trebuia sa plece la 21.45. In Italia a fost de dimineata o greva a angajatorilor din turnul de control. Greva s-a incheiat aseara la ora 18.00. Avioanele au pornit, chiar si de la Wizz Air dar in directii ca Suceava, Craiova. Ne-au amanat zborul doua ore. Dupa doua ore ne-au amanat iar zborul doua ore. Ne-au zis ca-i stricata aeronava, trebuie sa se intoarca de la Suceava. Ne-au amanat zborul pana la 4.44. La 3.10 a venit un avion, ne-au grabit imbarcarea, au zis sa nu ne punem centurile ca avionul este alimentat. In 10 minute ne-au coborat din avion ca nu mai au culoar de zbor. A fost o cearta in avion, a venit politia, lumea nu voia sa coboare. Ne-au dat jos, ne-au trecut prin check a doua oara, aeroportul este imens. Au promis un avion la 9.30 dimineata. L-au amanat pentru 10.40.

Oamenii au dormit pe jos pe bancile reci de fier, multi fara bani. Am fost serviti cu un voucher, cu care puteam luam o ciocolatica si o cafea. Nu conta ca ai doi ani sau 50. Acum la 10.10 (11.10 ora Romaniei) inca suntem in aeroport. Nu zice nimeni nimic. Am sunat la consulatul din Milano, ei nu stiau ca trebuie sa ne ajute (…) Ca rezultat oamenii au facut schimb de numere si se incearca o actiune in instanta”, a povestit un alt pasager. Nici autoritatile romane din Italia nu au fost de prea mare ajutor pasagerilor. „Am sunat la consulatul Romaniei de la Milano, m-au intrebat daca vreau sa-mi puna la dispozitie consulatul un avion…”, a dezvaluit un pasager.

Astazi, aproape de ora 12:00, pasagerii au fost din nou imbarcati in avion pentru a pleca spre destinatie, cu mai bine de 14 ore intarziere fata de programul normal.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005877 (s)