News Flash:

Soldati, subofiteri, generali si surori medicale ca in Primul Razboi Mondial, prin centrul Timisoarei

26 Iulie 2021
508 Vizualizari | 0 Comentarii
asociatia eugeniu de savoya

In 3 august, Timisoara sarbatoreste 102 ani de la intrarea in oras a trupelor romane aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, moment in care in Banat s-a instaurat administratia romaneasca. Asociatia Eugeniu de Savoya va realiza o reconstituire a momentului istoric. Veti putea vedea soldati, subofiteri, ofiteri, generali si surori medicale, toti echipati ca in Primul Razboi Mondial si asa cum au fost cand au intrat in Timisoara. Vor avea chiar si o replica a unui tun din acea perioada, cu care se va trage o salva in Piata Unirii.

 
Anul acesta, pe 3 august se implinesc 102 ani de la intrarea in Timisoara a trupelor romane aflate sub conducerea colonelului Virgil Economu, marcand astfel momentul in care in Banat s-a instaurat administratia romaneasca. Asociatia Eugeniu de Savoya pregateste o serie de activitati pentru a marca Ziua Timisoarei.

Duminica, 1 august, se va aduce un omagiu tuturor militarilor romani care au luptat pentru tara, inclusiv surorilor medicale, cu trimitere simbolica la Regina Maria.

„Acum doi ani, la implinirea centenarului, asociatia noastra a organizat o ampla manifestare de sarbatorire a evenimentului istoric, alaturi de Primaria Timisoara si structuri apartinand MApN si ale MAI. Acum vom reconstitui momentul istoric, oferind timisorenilor posibilitatea de a admira soldati, subofiteri, ofiteri, generali si surori medicale echipati asa cum erau in Primul Razboi Mondial si asa cum au fost cand au intrat in Timisoara”, au spus reprezentantii asociatiei pe Facebook.

Vor depune coroane de flori la bustul colonelului Virgil Economu si la Monumentul Eroilor Romani din Parcul Central, apoi vor trece in formatie prin Pietele Victoriei, Libertatii si Unirii. Au chiar si o replica a unui tun folosit in Primul Razboi Mondial, cu care intentioneaza sa traga o salva in Piata Unirii. Evenimentele vor avea loc intre orele 19:30-22:45.

Asociatia se afla in plin proces de schimbare a numelui, din Eugeniu de Savoya in Asociatia pentru Reconstituiri Istorice Timisoara.

„Avand in vedere faptul ca in spectacolele noastre vom reprezenta de acum si armata romana, am luat masura schimbarii denumirii asociatiei din Eugeniu de Savoya in asociatia pentru Reconstituiri Istorice Timisoara – procesul de schimbare aflandu-se in derulare”, transmit reprezentantii asociatiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008608 (s)