News Flash:

Stalpisori si pe pista de biciclete de pe Budai Deleanu, pentru „comfort”, anunta Primaria Timisoara

10 Octombrie 2021
381 Vizualizari | 0 Comentarii
pista bicicleta

Pentru ca biciclistii trebuie sa aiba parte de „comfort” atunci cand circula pe strazile din Timisoara, reprezentantii municipalitatii au decis sa monteze stalpisori si pentru delimitarea pistei de biciclete de pe str. Budai Deleanu, despre care spun ca va lega la un moment dat infrastructura velo din Sagului/Dambovita de cea din Ronat. Urmeaza sa fie suprainaltate trecerile pietonale de langa scoli si de pe marile bulevarde.
 
 
Primii stalpisori care delimiteaza pistele de biciclete de carosabil au aparut luna trecuta pe str. Eneas, unde municipalitatea pregateste si o limitare a vitezei la 30 km/h. Stalpisorii galbeni au fost pusi apoi si pe str. Carol Telbisz din centrul Timisoarei, unde se afla tot un traseu dublu pentru biciclisti, ca si pe Eneas.

A urmat apoi montarea lor pe Budai Deleanu, o strada modernizata in aceasta vara de primarie. Oamenii s-au plans ca municipalitatea a renuntat la locurile de parcare de pe primele benzi pentru a amenaja piste de biciclete, in conditiile in care exista trasee speciale pentru biciclisti pe malurile Begai.

„Au fost montati stalpii de delimitare pentru sporirea sigurantei pe Budai Deleanu. Este una din masurile pe care le implementam pentru a spori siguranta pietonilor si biciclistilor in oras. Fiecare cetatean foloseste mai multe mijloace pentru a se deplasa, printre care si bicicleta, un obicei pe care vrem sa-l incurajam, deoarece este sanatos si nepoluant. Avem de indeplinit cateva conditii pentru infrastructura ce incurajeaza mersul pe bicicleta: siguranta, comfort (corect este confort – n.r.) si eficienta in utilizare, acestea fiind luate in considerare pentru Budai Deleanu”, au transmis reprezentantii PMT pe Facebook.

Oficialii institutiei de pe C.D. Loga mai anunta si „alte masuri punctuale pentru sporirea circulatiei pietonale”: suprainaltarea trecerilor pietonale de langa scoli si suprailuminarea trecerilor pietonale pe principalele artere.

Oficialii PMT revin apoi la traseul de biciclete de pe Budai Deleanu si spun ca „pista respectiva leaga infrastructura velo de pe Calea Sagului/16 Decembrie de cartierul Dambovita si, in viitor, de cartierul Ronat (si nord-vestul orasului)”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005964 (s)