News Flash:

Persoanele care sunt singure pe strada nu trebuie sa poarte masca de protectie

7 Octombrie 2021
220 Vizualizari | 0 Comentarii
masca

Pentru ca au fost neclari, cei de la MAI clarifica cine trebuie sa poarte masca pe strada. Asta dupa ce autoritatile au decis cu o zi in urma ca romanii care locuiesc in localitati in care rata de infectare trece de 6/1000 de locuitori trebuie sa poarte masca de protectie in spatiile publice deschise.
 
Conform reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne, in localitatile in care rata de infectare cu coronavirus trece de 6/1000 de locuitori, masca de protectie se poarta obligatoriu in:

spatiile publice inchise,
mijloacele de transport in comun,
la locul de munca,
spatiile comerciale,
spatiile publice deschise, precum: piete, targuri, balciuri, talciocuri, statii pentru transportul in comun etc.


Exceptii
O persoana singura pe strada NU trebuie sa poarte masca de protectie.

Indiferent de incidenta din localitate, persoanele vaccinate nu trebuie sa poarte masca de protectie la serviciu, in spatiile inchise. Acest lucru este permis doar daca au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, daca sunt prezenti maxim 10 colegi in birou si daca este asigurata o distanta de minim 1 m intre ei. In spatiile inchise comune, toti angajatii trebuie sa poarte masca.

Copiii mai mici de cinci ani NU trebuie sa poarte masca.

Prezentatorii TV si invitatii acestora, atata timp cat pastreaza o distanta de 3 metri intre ei, NU trebuie sa poarte masca.

Cei care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta etc.) NU trebuie sa poarte masca.

Exceptii se pot face si pentru cei care sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare, in urma unui consult medical..


exceptii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1382 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042162 (s)