News Flash:

Drobeta-Turnu Severin, prima resedinta de judet care intra in carantina totala din cauza Covid. Rata, mai mica decat in Timisoara

10 Octombrie 2021
417 Vizualizari | 0 Comentarii
carantina

Incepand de luni, 11 octombrie, Drobeta-Turnu Severin si localitatile apartinatoare vor intra in carantina totala, timp de doua saptamani, din cauza infectarilor cu coronavirus.
 
 
Drobeta-Turnu Severin va intra de luni noapte intr-o carantina de doua saptamani, fiind prima resedinta de judet din tara in care se aplica o astfel de masura. Alaturi de Drobeta-Turnu Severin vor intra in carantina si localitatile apartinatoare: Schela Cladovei, Dudasu Schelei si Gura Vaii.

Decizia carantinarii a fost luata de autoritatile locale pe fondul cresterii ratei de infectare cu coronavirus. Aici, rata a ajuns la 9,94/1000 de locuitori. Comparativ, la Timisoara, sambata, aceasta se apropia de 12.

„Riscul epidemiologic este de o gravitate maxima, cu un trend de crestere a numarului de imbolnaviri foarte rapid”, explica Prefectura Judetului Mehedinti.

Masurile impuse pe parcursul celor doua saptamani
cursurile scolare se vor desfasura doar in sistem online pentru toate categoriile de elevi. Exceptie fac activitatile de terapie pentru prescolarii/elevii cu cerinte educationale speciale.
se inchid restaurantele, cafenelele, terasele (in interior si exterior). Se permite comercializarea produselor doar in sistem „take-away” (la pachet) si/sau catering.
se inchid salile de jocuri de noroc. Exceptie fac agentiile loto.
se interzice organizarea de evenimente private – nunti, botezuri, mese festive – in spatii inchise si deschise
magazinele alimentare si nealimentare raman deschise doar pana la ora 18. Exceptie fac benzinariile si farmaciile
masca va fi purtata de toti oamenii, in toate spatiile publice deschise si inchise


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006257 (s)