News Flash:

Centru cu servicii de recuperare pentru copiii cu dizabilitati, in Timisoara. Investitie de peste 10 milioane de lei

7 Octombrie 2021
430 Vizualizari | 0 Comentarii
persoane cu dizabilitati

Un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilitati din judet se va construi, in doi ani, in zona Complexului Studentesc. Investitia se ridica la 10,6 milioane de lei. Aici vor veni peste 300 de copii si adolescenti.
 
Pentru copiii cu dizabilitati din Timis se va ridica un centru de servicii de recuperare. Consiliul Judetean a semnat ordinul de incepere a lucrarilor, iar valoarea contractului se ridica la aproape 10.6 milioane lei, din fondurile nationale. Consiliul Judetean contribuie cu 1,6 milioane de lei.

In cadrul acestui centru vor fi oferite servicii de recuperare si terapie. Potrivit reprezentantilor CJ Timis, noua constructie va avea un bazin de inot, cabinete medicale, psihologice si pentru terapii specifice (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin in invatare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzoriala). Constructia va avea spatii de cazare pentru parinti si copii si o sala de mese.

Centrul de recuperare va fi construit pe strada Cornelia Salceanu si se va intinde pe aproape 3.000 de metri patrati, in regim parter si trei etaje. Totul ar trebui sa fie gata in doi ani.

„Avem nevoie de o infrastructura de recuperare la standarde inalte, pentru a le da o sansa reala de integrare in comunitate. Noul centru va permite specialistilor de la Speranta sa ofere servicii complexe, cat si sprijin familiilor care au in intretinere acesti copii. Este de datoria noastra sa le oferim posibilitatea unei vieti apropiate de normalitate, investitia de la Speranta fiind un mare pas inainte”, transmite presedintele CJ Timis Alin Nica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006361 (s)