News Flash:

Procurorii DNA dau o lovitura importanta: seful de la Biroul Vamal si doi functionari au fost retinuti

24 Noiembrie 2022
246 Vizualizari | 0 Comentarii
Procurorii DNA

Seful Biroului Vamal de Frontiera Iasi, doi functionari din institutie si administratorul unei firme au fost retinuti in dosarul instrumentat de DNA. Danut Bolohan este acuzat de luate de mita in fiorma continuata.

Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au efectuat sute de perchezitii legate de fapte de coruptie la regimul vamal. Aceste perchezitii vin in contextul in care Romania este evaluata pe acest domeniu pentru aderarea la spatiul Schengen.

”La data de 23 noiembrie a.c., politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Iasi, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) si evaziune fiscala, comise in perioada ianuarie 2022 - prezent.

​In cursul zilei de 23 noiembrie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii in 162 de locatii (o institutie publica), restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale situate in judetele Iasi, Suceava, Botosani, Ilfov, Ialomita, Arad, Sibiu si municipiul Bucuresti.

In cauza, se beneficiaza de sprijin din partea Inspectoratului General al Politiei Romane (Directia de Investigare a Criminalitatii Economice si structurile teritoriale aflate in coordonare, Directia Operatiuni Speciale, Unitatea Centrala de Analiza a Informatiei), Autoritatea Vamala Romana, Directia Generala Antifrauda Fiscala, precum si lucratori din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Iasi, Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei Bucuresti si Brigada Mobila de Jandarmi Bacau.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare.”, informeaza DNA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1260 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007159 (s)