News Flash:

Nicolae Ciuca e transant dupa publicarea raportului privind Schengen: Suntem indreptatiti!

23 Noiembrie 2022
52 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Ciuca

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a declarat miercuri, dupa publicarea raportului misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de catre Romania a acquis-ului Schengen, ca pentru Guvernul Romaniei, reconfirmarea, prin raport, a faptului ca indeplinim cerintele prevazute de acquis-ul Schengen in domeniile vizand politica de vize si protectia datelor, precum si a faptului ca Romania este deosebit de activa in cooperarea judiciara in materie penala cu restul partenerilor europeni, reprezinta o noua validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen. Ne bucura sa constatam ca expertii europeni au apreciat in mod special modul in care tara noastra respecta cu strictete legislatia si procedurile europene, mai spune premierul Ciuca, el exprimandu-si speranta ca aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibila o decizie pozitiva privind aderarea Romaniei la Schengen.

”Am primit cu satisfactie raportul misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de catre Romania a acquis-ului Schengen, publicat astazi, raport care consemneaza evaluarile foarte bune ale expertilor europeni in urma vizitei pe care acestia au avut-o in Romania si la Istanbul, la 17 noiembrie 2022. Pentru Guvernul Romaniei, reconfirmarea, prin raportul publicat astazi, a faptului ca indeplinim cerintele prevazute de acquis-ul Schengen in domeniile vizand politica de vize si protectia datelor, precum si a faptului ca Romania este deosebit de activa in cooperarea judiciara in materie penala cu restul partenerilor europeni, reprezinta o noua validare a meritelor noastre pentru a adera la Schengen”, a transmis premierul intr-un comunicat oficial.

Seful Executivului mai arata: ”Ne bucura sa constatam ca expertii europeni au apreciat in mod special modul in care tara noastra respecta cu strictete legislatia si procedurile europene, facand dovada unei infrastructuri tehnice exemplare, precum si a unei pregatiri solide si performante a personalului care gestioneaza aceste domenii, conform standardelor Schengen”.

Premierul afirma ca ”suntem cu atat mai indreptatiti astazi sa speram ca aceste rezultate pozitive suplimentare vor face posibila o decizie pozitiva privind aderarea Romaniei la Schengen”.

”Romania aduce deja, dupa cum se vede si din continutul acestui raport, o contributie solida, profesionista la securitatea acestui spatiu si a Uniunii Europene in ansamblu. Guvernul Romaniei ramane angajat pe aceleasi coordonate de seriozitate si angajament pentru a contribui la siguranta cetatenilor europeni. Aderarea noastra la Schengen aduce o valoare adaugata incontestabila in acest sens”, mai precizeaza Ciuca.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0951 (s) | 22 queries | Mysql time :0.033534 (s)