News Flash:

Programul pentru care s-a rupt Guvernul PNL-USR a demarat in tromba: se revarsa cornul abundentei peste primari

21 Noiembrie 2022
195 Vizualizari | 0 Comentarii
Programul National de Investitii Anghel Saligny


Ministrul Dezvoltarii Cseke Attila anunta ca a semnat aproape 100 de contracte de peste 1 miliard de lei prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”. Acest program a starnit tensiuni uriase intre cei de la PNL si USR, ceea ce pana la urma a condus la ruperea coalitiei de guvernare.

”Pana in prezent, am semnat 98 de contracte, in valoare totala de 1.072.635.106,82 lei, pentru proiectele care au primit finantare in cadrul Programului National de Investitii Anghel Saligny”,  a transmis ministrul dezvoltarii, Cseke Attila, informeaza News.ro.

El precizeaza ca necesitatea acestui program este evidenta, lucru demonstrat si de numarul mare de cereri depuse de autoritatile locale.

”27% dintre unitatile administrativ-teritoriale din Romania nu au acces la o retea de apa, 57% nu beneficiaza de canalizare, 70% dintre localitati nu au acces la retelele de gaze naturale, iar 57% dintre drumurile judetene nu sunt modernizate. Programul National de Investitii Anghel Saligny a fost conceput pentru a rezolva aceste probleme”, a subliniat ministrul.

Cseke Attila a amintit si ca, la finalul saptamanii trecute, MDLPA a decontat si primele facturi, de peste 58 de milioane de lei, pentru obiective de investitii finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007514 (s)