News Flash:

Alina Gorghiu anunta ca toate guvernarile PSD au fost incompetente: Nimic nu s-a facut fara PNL

23 Noiembrie 2022
199 Vizualizari | 0 Comentarii
Alina Gorghiu

Presedintele interimar al Senatului Alina Gorghiu afirma ca nu a existat in Romania nicio formula de guvernare care sa fi livrat rezultate daca PNL nu a fost o parte esentiala din majoritate, precizand ca ”era valabil pe vremea lui Bratianu si este valabil si acum” si ca ”majoritatea reformelor s-au realizat cand premierul Romaniei a fost din partea PNL”.” Exista o amprenta liberala in chestiuni foarte importante, precum integritatea in functiile publice sau refacerea legilor justitiei”, a declarat Gorghiu.

”Nu a existat in Romania nicio formula de guvernare care sa fi livrat rezultate daca PNL nu a fost o parte esentiala din majoritate. Era valabil pe vremea lui Bratianu si este valabil si acum. Marea majoritate a reformelor s-au realizat cand Premierul Romaniei a fost din partea PNL!, scrie News.ro.

Liberalii au fost mereu, din 1990 si pana acum, promotorii integrarii europene si euro-atlantice. Si, pentru viitor, PNL este partidul care are pe agenda cele mai clare obiective de dezvoltare pentru tara: dupa ridicarea MCV, accederea in OECD, mergand catre spatiul Schengen.

Exista o amprenta liberala in chestiuni foarte importante, precum integritatea in functiile publice sau refacerea legilor justitiei. In domeniul politicilor economice, prin tot ce a insemnat accentul pus pe investitii sau transformarea respectului pentru antreprenori in principiu de baza la guvernarii. Si planuim multe alte reforme, de la cea a educatiei pana la stabilirea echilibrului de gen!”, a declarat Gorghiu la vernisajul expozitiei “Centenarul Incoronarii. Romania Regala si personalitatea lui Ion I.C. Bratianu (1914-1922)”.

Ea a subliniat ca prin aceasta expozitie este onorat ”liderul politic care a condus tara in vreme de razboi, figura istorica legata de Marea Unire, care a facut din PNL formatiunea reformatoare care a sustinut votul universal si reforma agrara”.

”Ceea ce a lasat el in urma ne da o dimensiune asupra intinderii istoriei PNL, cu multele realizari ale liberalismului care ne obliga foarte mult.

Vazand istoria liberalismului romanesc, pe cea a Bratienilor, ne dam seama cat de mare nevoie a avut Romania in ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator si cat de important a fost faptul ca acest partid a sustinut ideile liberale”, a argumentat presedintele interimar al Senatului.

Gorghiu a subliniat ca ”secretul Bratienilor” a fost acela ca, in primul rand, Ionel Bratianu si tatal sau, Ion Bratianu, au ales mereu stabilitatea guvernarii in perioadele grele.

”De la ei am invatat si noi sa facem la fel!. (...) Asa cum aminteam si la 24 mai – Ziua PNL - anul acesta s-au implinit 100 de ani de la inceputul marii guvernari liberale conduse de Bratianu. Aceasta a insemnat o perioada de stabilitate, de responsabilitate la guvernare si a intrat in istorie ca ”decada bratienista”. Ca si atunci, Romania are nevoie acum de o perioada de reforme gandite si implementate cu coerenta, pe care PNL poate sa le livreze!”, a conchis Alina Gorghiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004624 (s)