News Flash:

Victor Ponta, atac virulent la adresa lui Iohannis: 'Il doare fix in cot! Nici nu traieste din pensie si nici nu stie cum traieste un pensionar'

21 Noiembrie 2022
204 Vizualizari | 0 Comentarii
Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a intervenit duminica seara, la Romania TV, unde a lansat un atac dur la adresa presedintelui Klaus Iohannis, care anunta in luna octombrie, ca vrea o crestere a pensiilor cu minimum 15%.

Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 a devenit o tema ampla dezbatuta in Coalitia de guvernare care a generat numeroase tensiuni intre PSD si PNL.

„Pe presedintele Iohannis il doare fix in cot de pensii. Nici nu traieste din pensie si nici nu stie cum traieste un pensionar. Nu cred ca s-a intalnit cu vreun pensionar in opt ani de zile. Nu sunt pensionari nici la Paris, nici la Bruxelles, nici la Sharm El-Sheikh (n.r. Egipt), unde merge domnia sa.

Intrebat de ce Klaus Iohannis a iesit public sa ceara cresterea pensiilor cu 15% de la 1 ianuarie 2023, Victor Ponta a raspuns: „Iohannis cred ca a vrut sa ajute Guvernul Ciuca, ca e Guvernul domniei sale. Eu tin minte cand noi aveam bani, am prezentat cifrele. Uite, astia sunt banii pe care ii avem. Hai sa marim alocatiile, sau hai sa marim pensiile. Si domnul Iohannis iesea si zicea: Nu suntem de acord, este o neseriozitate. Acum cand nu sunt bani, dar e Guvernul domniei sale, a zis si el 15%. Probabil ca a auzit pe undeva ca atat e inflatia. Il informez ca nu numai e atat inflatia. A vrut sa il ajute pe domnul Ciuca si o spun sincer a 100-a oara, e un militar extraordinar, un om serios, dar cand vorbeste de cifre economice, nu il asculta si nu il crede nimeni. E ca si cand as vorbi eu acum despre exploziile solare, sau despre fizica cuantica.

Domnul Ciuca atunci cand vorbeste despre cifre economice, nu transmite oamenilor ideea. Poate eventual sa transmita o decizie, dar sa nu va suparati pe mine, totusi Guvernul asta a adoptat non-stop niste ordonante pe energie. Nu a iesit nimeni sa le explice. Nici domnul Ciuca care e militar, nici vreun ministru. In final, nimeni nu a inteles nimic din toate ordonantele care s-au dat, dar factura in fiecare luna e mai mare.

Cam asa e si cu pensiile. E o decizie politica. Orice procent va fi, va fi o decizie politica. Daca iei o decizie politica corecta, din punctul meu de vedere, e sa ii ajuti pe cei cu pensii mici si sa faci un calcul cat te costa. E o decizie corecta, dar e o decizie pe termen scurt, pentru ca daca nu faci ceva sa iti mearga si economia, sa incasezi mai multi bani, sa opresti evaziunea fiscala, mai tine un an, doi, trei. Mai mult nu se poate, ca ajungem exact ca Grecia”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006194 (s)