News Flash:

Breaking - Autoritatea Vamala, prima reactie in cazul descinderilor privind textile din Turcia

23 Noiembrie 2022
213 Vizualizari | 0 Comentarii
Autoritatea Vamala

Cele 162 de perchezitii care au loc miercuri vizeaza importuri din Turcia de haine contrafacute, cu implicarea unor vamesi, precizeaza Autoritatea Vamala. Cele 162 de perchezitii au avut loc in judetele Suceava, Iasi, Botosani, Ilfov, Ialomita, Arad, Sibiu si Municipiul Bucuresti. „Operatiunea vizeaza combaterea activitatilor ilegale ale unor entitati economice, pentru care exista suspiciunea privind implicarea unor functionari vamali, care au importat din Turcia articole textile contrafacute, subevaluate sau sustrase de la controlul vamal. De la demararea cercetarilor, autoritatea vamala a acordat sprijin de specialitate organelor de ancheta in vederea documentarii activitatilor ilegale”, precizeaza Autoritatea Vamala.

In acest sens, au fost dispuse verificari, ulterior punerii in libera circulatei a marfurilor, prin echipele mobile, confirmand, in unele cazuri, suspiciunea nedeclararii unor bunuri la autoritatea vamala ori importul de bunuri contrafacute.

„In vederea prevenirii prezentarii la autoritatea vamala de facturi susceptibile de a fi falsificate, a fost actualizata baza de date a autoritatii vamale si s-au transmis precizari pentru punerea in aplicare a mecanismelor specifice de supraveghere vamala si control. In vederea combaterii subevaluarii marfurilor si protejarii drepturilor de proprietate intelectuala, Autoritatea Vamala Romana urmeaza sa se constituie parte civila in cursul procesului penal pentru recuperarea prejudiciului si, in functie de masurile dispuse de organele de urmarire penala, sa dispuna masuri de suspendare din functia publica a personalului vamal implicat in activitatile de sprijinire a gruparii infractionale”, transmite sursa citata.

Politia Romana anuntase perchezitiile, intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, infractiuni la regimul vamal, cu un prejudiciu estimat la 58 de milioane de lei, si evaziune fiscala, comise in perioada ianuarie 2022 - prezent.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005167 (s)