News Flash:

Primaria Timisoara a primit acordul cailor ferate pentru demararea subpasajului Solventul

26 Iulie 2021
370 Vizualizari | 0 Comentarii
subpasaj solventul

Lucrarile la subpasajul de la Solventul ar urma sa inceapa anul acesta, iar pentru noul pod peste Bega, in continuarea subpasajului, anul viitor, spune viceprimarul Ruben Latcau. Pentru finantarea lucrarilor, municipalitatea spera sa poata accesa fonduri europene prin urmatorul ciclu de finantare, pe Programul Operational Regional.

Proiectele sunt in linie dreapta, spune Latcau. El mentioneaza ca la subpasaj se va lucra doi ani, iar la pod trei.

”In cazul subpasajului avem in sfarsit acordul CFR national, dupa ce a stat in avizare aproape jumatate de an, si saptamana viitoare proiectul va fi depus pentru autorizatia de constructie, in cazul subtraversarii. Licitatia pentru podul peste Bega este in curs de adjudecare, deja oferta tehnica si cea economica au fost redactate. Suntem in comunicare cu ANAP, cel mai probabil in luna august vom desemna oficial castigatorul pentru studiul de fezabilitate si proiectare pentru drum si Podul Solventul. Deci ambele proiecte sunt in linie dreapta. Cel mai probabil pentru unul vom incepe lucrul acesta, iar pentru al doilea anul viitor. Solventul are doi ani de executie subtraversarea, iar podul va avea trei ani durata de executie”, spune viceprimarul.

Banii europeni, respectiv fonduri din alte surse, ar putea sustine proiectele.

”Noi putem sa depunem pe viitorul Program Operational Regional, sa luam o parte eligibila, pentru transportul public, transportul velo, transportul pietonal. De asemenea, suntem in discutii si cu alte entitati europene pentru finantare. Nu stim sigur, dar vom gasi cu siguranta. Pentru pod avem contract pe Programul Operational Asistenta Tehnica pentru proiectare, deci partea de studiu de fezabilitate si proiect tehnic sunt asigurate din fonduri europene. Pe POR suma pe mobilitate este una fixa, in ultimul exercitiu a fost de 45 de milioane de euro si avem mai multe obiective marim Cetatii, Vidrighin, subtraversarea, podul de la Solventul, in curand o sa avem si studiul de fezabilitate pe inelul 4, tronsonul de la AEM si Bega pe Calea Lugojului si va trebui sa vedem foarte atent cum impartim banii”, a mai subliniat Latcau.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005801 (s)