News Flash:

Sute de toaletari sau defrisari de arbori in Timisoara, in 2021. Un timisorean asteapta de 5 luni muncitorii primariei

25 Iulie 2021
426 Vizualizari | 0 Comentarii
toaletari copaci

Peste 800 de cereri au fost depuse la primarie pentru taieri de corectie la copaci sau defrisari in prima jumatate a anului, iar muncitorii trimisi de PMT au intervenit in „peste 850 de locatii”. S-au facut toaletari si la arborii care acopera semnele de circulatie, dar si interventii de urgenta, ne asigura reprezentantii primariei. Un timisorean asteapta insa din februarie sa ajunga toaletarile pe strada lui.
 

 
Au curs sesizarile si in 2020 la primarie pentru toaletarea copacilor dintre blocuri. Timisorenii au depus peste 800 de cereri din ianuarie pana la sfarsitul lunii iulie, iar reprezentantii primariei spun ca au avut si mai multe interventii. Inclusiv unele de urgenta.

„In cursul acestui an au fost peste 800 de solicitari de taieri de corectie/defrisari si s-au executat lucrari la peste 850 de locatii, ca urmare a sesizarilor venite de la cetateni, dar au fost si lucrari de formare a coronamentului pe aliniamentele de arbori tineri, lucrari pentru asigurarea vizibilitatii semnelor de circulatie si buna circulatie pe trotuare, precum si interventii de urgenta la arborii rupti din cauza fenomenelor meteorologice. Astfel de lucrari se executa in special in perioada de repaus vegetativ, in timp ce solicitarile cetatenilor se deruleaza pe intreg parcursul anului”, ne-au transmis reprezentantii Primariei Timisoara.

Ii asteapta din februarie
Oficialii institutiei de pe C. D. Loga nu spun exact in ce perioade se poate interveni si cat de… urgent se fac „interventiile de urgenta”, insa un cititor Tion sustine ca-i asteapta pe strada lui inca din februarie.

„Toaletare si taiere pomi care pot accidenta persoanele si masinile din parcare. Str. Tibiscum”, a scris cititorul nostru pe sesizarea depusa la Primaria Timisoara inca din 18 februarie 2021.

I s-a raspuns la un moment dat „ca cererea a fost verificata si introdusa in programul de lucrari al unei societati comerciale prestatoare de servicii pe spatiile verzi si va fi executata in functie de graficul de lucrari al firmei”.

Cinci luni mai tarziu, cititorul nostru spune ca muncitorii trimisi de primarie n-au mai ajuns pe strada lui.

„Nici in ziua de azi nu s-a facut nimic, din luna februarie 2021 cand s-a facut sesizarea. Am trimis e-mail la primarie, cu tot cu poze. Sunt pur si simplu crengi uscate in copaci, deasupra masinilor parcate”, ne-a scris omul revoltat.

Barbatul spune ca au facut sesizari la primarie si vecinii lor, de-a lungul timpului fiind depuse mai multe cereri, dar pana acum nu s-a ajuns cu toaletarea copacilor pe str. Tibiscum.

Peste 1.000 de copaci taiati in 2020
In 2020, muncitorii contractati de primarie au facut lucrari de taieri corectie la 11.359 de arbori si au defrisat „1.044 bucati copaci cu diametrul 10-30 cm, 759 bucati arbori cu diametrul 31-60 cm si 115 bucati arbori cu diametrul peste 60 cm, acestia fiind arbori bolnavi, uscati, periculosi sau rasariti spontan”. Au eliminat si 458 de cioturi, scrie in raportul Directiei de Mediu pe anul 2020.

Raportul Directiei de Mediu din anul 2019 era si mai sumbru. In oras au fost taiati, tot anul 2019, peste 2.000 de copaci. La prezentarea documentului a iesit scandal, iar fostul primar Nicolae Robu si-a pus subalternii sa numere din nou copacii taiati si puietii plantati, cu Google Maps, astfel incat cifrele sa-i fie pe plac.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004783 (s)