News Flash:

Podul Eroilor din Timisoara va fi iar reabilitat

8 Aprilie 2021
421 Vizualizari | 0 Comentarii
poduleroilortraseupistepesub

Primăria Timișoara dă startul lucrărilor suplimentare de la Podul Eroilor, care vor fi gata cam la doi ani de la darea în folosință a acestuia după marea reabilitare. Este vorba despre un șantier de șase luni, pentru trecerile de sub pod, destinate pietonilor și bicicliștilor.

Lucrările pentru lărgirea și modernizarea Podului Eroilor au început în 2018 și au fost finalizate în noiembrie 2019, când circulația a fost redeschisă peste trecerea peste Bega. Au fost executate de asocierea Super Construct – Pod Construct. Numai că în proiectul inițial, întocmit de Pod Proiect din Iași, s-a uitat de trecerea pe sub pod, adică de trotuare și de piste de biciclete. Devizul a crescut la 6,4 milioane de lei de la 3,69 milioane de lei, pentru că în cele din urmă au fost calculate și lucrările de „amenajare trotuare, amenajare piste de cicliști, relocare rețea de gaz, lucrări electrice – iluminat public”.

Primăria Timișoara pornise în mai 2020 licitația pentru lucrările suplimentare. Pusese la bătaie 2,02 milioane de lei cu tot cu TVA, iar singura oferă, venită de la Super Construct, a fost de 2,01 milioane de lei cu TVA. Societatea care a reabilitat podul va lucra acum cu subcontractanții Instgat și Electroechipament Industrial SRL. Contractul a fost semnat în octombrie 2020, dar lucrările încep abia acum.

„Am reînceput acum câteva zile lucrările de la Podul Eroilor, pentru culoarul pietonal și pistele de biciclete de dedesubt, care, după cum bine știți, nu fuseseră prinse în contractul de execuție inițial. Aici iar s-a făcut un proiect fără să se gândească la toate aspectele. Acest lucrări vor dura șase luni și ne vor costa două milioane de lei. E firma Super Construct care lucrează acolo”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

În proiectul de buget pentru anul 2020, Primăria Timișoara a pus deoparte 3,1 milioane de lei pentru „reabilitare Podul Eroilor HCL 345/2015 PNDL”. Puțin peste 800.000 de lei vin de la bugetul de stat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005174 (s)