News Flash:

Haos la Spitalul Municipal din Timisoara. Mai multe ambulante, nevoite sa astepte zeci de minute sa-si predea pacientii cu COVID pentru investigatii

7 Aprilie 2021
387 Vizualizari | 0 Comentarii
ambulante municipal

Scena revoltatoare in fata Spitalului Municipal Timisoara. O multime de ambulante au asteptat, marti, zeci de minute sa poata preda pacientii infectati cu COVID care aveau nevoie de investigatii imagistice, dupa ce CT-ul de la Spitalul Victor Babes s-a stricat.

Intrucat conducerea de la Clinicile Noi a decis ca programul de scanare a plamanilor sa se desfasoare doar in intervalele orare 12.00-14.00 si 16.00-18.00, autospecialele Serviciului de Ambulanta Timis sunt obligate sa se conformeze si sa aduca pacientii numai intre orele stabilite. In plus, la Spitalul Municipal nu e folosita investigatia imagistica de tip low dose CT (tehnica CT cu doza redusa de radiatii), astfel ca timpul necesar unei analize e cu mult mai mare. Acestea sunt motivele care duc la aglomeratia din fata spitalului.

Mai mult, dupa ce se incheie investigatiile imagistice, pacientii sunt transferati cu aceleasi salvari la Spitalul Victor Babes pentru finalizarea evalurilor COVID 19.

Va reamintim, incepand de joi dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara nu mai pot face investigatii imagistice de tip CT persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Computerul Tomograf, aparatul cu ajutorul caruia se stabileste gradul de infectie cu SARS CoV 2, nu mai poate fi folosit, intrucat, din pricina utilizarii indelungate, o piesa a cedat. Practic, pe baza rezultatelor scanarilor CT sunt evaluate leziunile pulmonare de COVID-19 si se poate stabili “incadrarea in boala”, adica se poate observa cat este de puternica afectarea pulmonara a pacientului ceea ce duce la clasificarea in forma medie sau severa a bolii.

Pana se vor face reparatiile la CT-ul de la Victor Babes, autoritatile au luat decizia de se folosi computerul tomograf de la Spitalul Judetean pentru cazurile grave, iar pentru cele mai usoare aparatul cu raze X de la Spitalul Municipal Timisoara.

Managerul Spitalului Municipal Timisoara pune situatia pe seama procedurilor

„Noi nu vrem sa tinem pacientii in ambulante, dar, daca vin 5 ambulante deodata, e normal ca trebuie sa astepte. Avem un singur aparat care face investigatiile si la pacientii COVID si la cei non COVID. Noi trebuie sa respectam niste proceduri, trebuie sa facem nebulizare, tocmai de aceea exista niste intervale orare, pentru ca nu putem sa amestecam pacientii.
Imi pare rau ca aceasta este situatia, dar pentru ca lucram pe un singur aparat, trebuie sa facem anumite intervale pentru investigatii.
Stiu ca este greu pentru Serviciul de Ambulanta sa ii aduca pe rand. Ei vin pe baza de programare, pentru ca sunt pacienti cunoscuti COVID, sunt programabili si programati. Speram sa se rezolve cat mai repede problema de la Babes si atunci mai decogestionam situatia„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Daniel Malita, managerul Spitalului Municipal Timisoara.

In total, de la inceputul pandemiei de coronavirus, in sectiile Spitalului Municipal Timisoara, inclusiv ATI, au fost internati 1.100 de pacienti cu COVID. Dintre acestia 156 au decedat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006891 (s)