News Flash:

Procesul caselor din Timisoara vandute pe Legea 112. Martor-cheie din dosar, acuzat de marturie mincinoasa

7 Aprilie 2021
609 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara

Tribunalul Timis a programat marti un nou termen in procesul in care fostii primari ai Timisoarei si mai multi functionari din Primaria Timisoara sunt judecati pentru vanzarea ilegala a mai multor locuinte.

Cu ocazia termenului de marti a fost audiat un martor-cheie din dosar, Mileta Sorescu, fost jurist in Primaria Timisoara. Potrivit pressalert.ro, Sorescu a inceput sa nege mai multe pasaje din declaratia pe care a dat-o la DNA.

Sursa citata a aratat, referindu-se la nota interna din 1998 in baza careia s-a decis ca se pot vinde locuinte si celor care au incheiat contracte de inchiriere si dupa aparitia legii, ca "afirmatiile corespund partial adevarului". "Nu am facut parte din nicio comisie. Nu am spus ca m-a numit cineva din conducerea primariei. Nu cred ca a fost o operatiune atat de numeroasa (cea de vanzare a caselor, n.a.)".

Potrivit pressalert.ro, cand i-a fost citit un paragraf din declaratia data la DNA, martorul a sustinut ca nu a declarat asa ceva.

Cand i-a fost citit un paragraf din declaratia data la DNA, martorul a sustinut ca "nu a spus el asa". "Declaratia a fost scrisa de domnul anchetator. N-am citit-o. Ce mi s-a citit atunci era bine. Vad ca acum sunt paragrafe in plus. Este imbunatatita fata de ce am spus eu", a spus Mileta Sorescu, care a admis ca semnatura sa este pe declaratie.

"Ma sesizez din oficiu pentru marturie mincinoasa", a reactionat procurorul DNA, starnind nemultumirea avocatilor, care au reclamat ca "este o modalitate de a face presiuni asupra martorului pentru ca pasajele sunt referitoare la pareri ale acestuia, nu la fapte".

Procesul continua la Tribunalul Timis cu audierea altor martori.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005139 (s)