News Flash:

Timișoara poate pierde un spital modular de trei milioane de euro

7 Aprilie 2021
657 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara mai are la dispoziție un timp relativ scurt pentru a cere bani pentru un spital modular care ar urma să fie finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, fiind vorba de aproximativ trei milioane de euro. Problema e că nu s-a găsit teren pentru acest spital, iar dacă documentația nu se va depune la timp finanțarea ar putea fi pierdută.

Spitalul Clinic JudeÈ›ean de Urgență „Pius Brînzeu” TimiÈ™oara a lansat ideea acestei unități medicale la finalul anului trecut È™i proiectul avea È™anse mari de reuÈ™ită. Din păcate, totul ar putea fi pierdut pentru că nu se È™tie unde ar putea fi ridicat acest spital: terenul necesar lipseÈ™te. Propunerea iniÈ›ială a fost zona verde din faÈ›a centrului Oncogen, dar aceasta a căzut, acolo fiind zonă verde. Primăria TimiÈ™oara nu a reuÈ™it încă să găsească soluÈ›ia ideală, iar termenul limită pentru solicitarea banilor se apropie, finanÈ›area ar putea fi pierdută.

TotuÈ™i, municipalitatea a descoperit un teren pe care se pare că îl deÈ›ine, dar despre care nu prea È™tie ce e cu el È™i ce situaÈ›ie juridică ar avea. Acum, se caută prin hârtii pentru a se vedea care e situaÈ›ia pe acolo.

”IniÈ›ial, într-adevăr, Spitalul JudeÈ›ean a propus un teren din faÈ›a spitalului, dar care este spaÈ›iu verde È™i nu se poate construi pe spaÈ›iul verde. Am identificat alt teren, în spatele unor blocuri È™i a Casei Austria, unde din 2019, primăria are un teren de 4000 m. Am primit o solicitarea din partea Spitalului JudeÈ›ean. Nu vreau să mă pronunÈ› încă, trebuie să mai facem niÈ™te verificări legale. Dacă nu ne stă nimic în cale, vom putea să dăm în administrare acel teren. Noi susÈ›inm acest proiect al unui spital modular la Spitalul JudeÈ›ean”, a declarat, marÈ›i, primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004787 (s)