News Flash:

Parlamentarii de Timiș le cer primarilor să facă prioritare bursele pentru elevi în bugetele locale

8 Aprilie 2021
681 Vizualizari | 0 Comentarii
Raoul Trifan

Senatorul USR PLUS de Timiş, Raoul Trifan, a semnat, alături de alţi parlamentari colegi de partid, o scrisoare deschisă destinată primarilor din judeţul Timiş. Prin aceasta, semnatarii au solicitat includerea în bugetele locale a sumelor destinate burselor elevilor.

Raoul Trifan şi-a motiva gestul prin faptul că în trecut sumele destinate burselor elevilor nu au fost introduse în buget de mulţi primari din Timiş. Mai exact în 2019, 30 de primării nu au alocat aceste fonduri, iar un an mai târziu numărul acestora a fost chiar mai mare, arată el. Necesitatea acestor urse este cu atât mai mare în actuala situaţie epidemiologică, explică Trifan.

“Copiii noștri trec printr-o situație nemaiîntâlnită din cauza pandemiei globale de COVID-19. Dificultatea inerentă a organizării cursurilor online, depărtarea fizică de dascăli, despărțirea de comunitățile din școli și de prietenii apropiați – toate acestea au un efect profund negativ asupra actului educațional și elevilor. Trebuie să luăm toate măsurile posibile pentru a ne asigura că dreptul la educație prevăzut de Constituție este protejat. Din păcate, în trecut, am observat multe primării din Timiș care nu au alocat în bugetul local sumele necesare pentru bursele elevilor. Cu speranța că acest lucru nu se va mai repeta am trimis solicitarea de mai jos către toate primăriile din județ”, şi-a motivat Trifan demersul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008729 (s)