News Flash:

Ministrul de Externe al Romaniei explica riscurile pentru tara noastra, dupa rachetele cazute in Polonia

16 Noiembrie 2022
192 Vizualizari | 0 Comentarii
Bogdan Aurescu


Incidentul din Polonia arata cat de dificila este situatia de securitate, dar este nevoie de "claritate" in legatura cu circumstantele in care a avut loc si in acest caz "nu e loc de speculatii", a subliniat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, informeaza Agerpres. 

Seful diplomatiei romane a avut o interventie la conferinta internationala "Gandirea Militara Romaneasca - Dinamica arhitecturii de securitate in Zona Extinsa a Marii Negre, in contextul conflictului din Ucraina si al noului Concept strategic NATO".

"Incidentul de seara trecuta din Polonia, la granita cu Ucraina, ne arata cat de dificila si sensibila este situatia de securitate cauzata de razboiul impotriva Ucrainei. Suntem in contact strans cu aliatul si partenerul nostru strategic polonez si este important ca toate circumstantele in care a avut loc incidentul sa fie clarificate cat mai repede posibil", a spus Bogdan Aurescu.

El a amintit ca miercuri se intruneste Consiliul Nord-Atlantic.

"Ambasadorii tuturor statelor NATO discuta despre circumstantele acestui incident. Asa cum a spus presedintele Klaus Iohannis, Romania este pe deplin solidara cu Polonia si transmitem condoleante apropiatilor celor doua victime ale exploziei de seara trecuta. Nu e loc de speculatii. Trebuie sa avem claritate in ceea ce priveste circumstantele in care a avut loc incidentul", a aratat Aurescu.

S-a referit si la atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, in contextul incidentului din Polonia.

"Am luat la cunostinta declaratiile presedintelui Biden si ale presedintelui Duda, dar faptul ca s-a intamplat asa ceva arata ca maniera in care Rusia tinteste infrastructura civila din Ucraina, in incercarea de a slabi rezilienta societatii si vointa Ucrainei de a lupta impotriva agresiunii, este profund inadmisibila. Dar sunt increzator si cred ca toata lumea din aceasta incapere ar trebui sa aiba incredere in faptul ca Ucraina va continua lupta in mod eficient", a punctat ministrul de Externe.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005220 (s)