News Flash:

Lovitura grea pentru USR: CCR a repins contestatia depusa la Legea Avocaturii

23 Noiembrie 2022
207 Vizualizari | 0 Comentarii
CCR

USR a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse de coalitia PSD-PNL-UDMR legii avocaturii, modificari care permit si persoanelor care au avut probleme penale sa exercite profesia de avocat.

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins contestatia USR si au decis ca legea este constitutionala.


”In sedinta din 23 noiembrie 2022, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului de constitutionalitate a priori, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata de un numar de 53 de deputati si a constatat ca dispozitiile Legii pentru modificarea art.14 lit.a) din Legea nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat sunt constitutionale, in ansamblul sau.

In esenta, Curtea a constatat ca solutia legislativa criticata respecta exigentele impuse de art.1 alin.(5) din Constitutie, intrucat aceasta contine criterii suficiente, clar exprimate si predictibile pentru a inlatura riscul arbitrariului in evaluarea unui caz de nedemnitate a profesiei de avocat.

*

Decizia este definitiva si general obligatorie.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

II. De asemenea, Curtea Constitutionala a amanat pentru data 14 decembrie de 2022 urmatoarele cauze:

– Obiectia de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, obiectie formulata de Presedintele Romaniei;

–  Obiectia de neconstitutionalitate referitoare la prevederile art.15 alin. (1) si (3) cu referire la sintagma „adunare generala” si art.33 alin.(3) si (4) din Legea tineretului, obiectie formulata de Avocatul Poporului.”, arata comunicatul Curtii Constitutionale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007982 (s)