News Flash:

Cosmarul politistei devenita fara sa vrea dama de companie pentru patronii de pensiuni. „Ofer partide amoroase…”

17 Noiembrie 2022
260 Vizualizari | 0 Comentarii
politist

O politista din comuna Moeciu, judetul Brasov, a trecut printr-o adevarata drama, din cauza unui individ care nu a acceptat sa fie refuzat.

Barbatul i-a furat politistei pozele de pe Facebook si a creat un nou cont fals, unde posta anunturi matrimoniale insotite de numarul de telefon real al femeii.

Problemele politistei au inceput in urma cu 10 ani, cand a fost abordata initial de acest barbat, care o tot invita in oras. Refuzat de fiecare data, individul a pus la cale o razbunare de cosmar.

In 2016, Sorinel Gheorghe M. a copiat fotografiile distribuite de politista pe contul sau real de Facebook si a creat un alt profil fals cu numele „Politista Moieciului”, unde a publicat fotografiile femeii, dar si o serie de mesaje din sfera anunturilor matrimoniale, cu numarul de telefon real.

Ulterior, barbatul a creat un al doilea cont fals unde erau postate poze cu aceeasi politista si cu mesaje similare din care reiesea ca femeia ofera servicii de escorta.

„Ofer partide amoroase proprietarilor de pensiuni” sau „daca te plac, garantat iti stric familia, relatii la telefon…” sunt doar cateva din mesajele care erau postate pe aceste profiluri de Facebook.

Barbatul a negat totul
Chiar daca politista banuia cine este autorul si chiar l-a confruntat cerandu-i sa stearga conturile de Facebook false care contineau datele sale de identitate, Sorinel a refuzat, prin urmare s-a ales cu o plangere penala.

In ancheta barbatul a negat ca ar fi avut vreo legatura cu denigrarea politistei, dar colegii acesteia de la Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor nu s-au lasat pana nu au adunat suficient de multe probe pentru a-i dovedi vinovatia.

Cercetarile nu au fost simple, deoarece individul folosea nu mai putin de 11 cartele si 7 telefoane! In ciuda probelor, judecatorilor brasoveni le-a fost dificil sa incadreze fapte si sa stabileasca o vinovatie exacta a omului.

Individul, achitat pentru infractiunea de hartuire
Instanta a invocat lipsa unei legislatii clare in Romania cu privire la „furtul de identitate”, asa ca l-au acuzat de fals informatic.

”Se va retine infractiunea de fals informatic in sarcina celui care, intr-o retea electronica sociala (de exemplu, Facebook, LinkedIn etc.), creeaza un cont fictiv pe numele unei alte persoane, postand fotografia acesteia (reala sau modificata – de exemplu, intr-o ipostaza indecenta ori provocatoare), alaturi de informatii personale (reale sau fabricate) care, prin natura lor, pot cauza prejudicii de imagine acesteia sau pot produce inclusiv consecinte juridice. Desi acest caz este tipic pentru ceea ce in literatura de specialitate apare drept „furt de identitate”, lipsa (si de aceasta data a) unei reglementari concrete in acest sens va duce la un efort suplimentar de interpretare folosind prevederile existente”, se arata in motivarea instantei.

Barbatul a fost initial condamnat la 1 an si 6 luni de inchisoare si la plata unor daune morale in valoare de 2.000 de euro, in conditiile in care victima ceruse daune de 5.000 de euro.

Individul a fost achitat pentru infractiunea de hartuire, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Brasov au apreciat ca politista – transformata, fara voie, in dama de companie – „s-a simtit stresata si agasata, conform propriilor declaratii, emotii care sunt diferite de cea de teama”, informeaza ziare.com.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005804 (s)