News Flash:

De-a joaca cu scumpirea impozitelor. Primaria Timisoara cere revocarea HCL pentru taxele pe 2022, de teama sa n-o atace Prefectura

24 Noiembrie 2021
353 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria

Hotararea privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pe anul 2022 ar putea fi revocata, la propunerea conducerii municipalitatii. Proiectul a fost votat de doua ori in aceeasi sedinta de consiliu local, iar reprezentatii PMT se tem ca „s-ar crea dificultati in colectarea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2020” dupa ce hotararea a fost contestata de PSD si PNL la Prefectura Timis.
 
Prefectura Timis analizeaza hotararea de consiliu local prin care a fost stabilita valoarea impozitelor si taxelor locale pe anul 2022, adoptata la finalul lunii octombrie. Au fost triplate impozitele pentru persoanele fizice care detin cladiri industriale si a crescut cu 20% impozitul pe locuinte. S-a decis ca revolutionarii sa fie scutiti de impozitul auto, sa beneficieze de scutire si cei care reabiliteaza termic imobilele si ca firmele care isi platesc integral impozitul pana in 31 martie sa primeasca bonificatie de 10%.

In sedinta de consiliu local, desfasurata online, proiectul a fost votat de doua ori. Prima data au votat doar 20 de consilieri (doar 12 pentru – n.r.), iar proiectul a picat. S-au invocat probleme tehnice si s-a reluat votul. A doua oara proiectul a trecut cu 14 voturi, iar PSD si PNL au contestat procedura la Prefectura Timis.

Prefectura analizeaza hotararea
Reprezentantii Prefecturii Timis au cerut Serviciului Juridic al Primariei Timisoara procesul-verbal al sedintei in care a fost adoptata hotararea. Conducerea PMT a decis sa treaca adresa de la Prefectura pe ordinea de zi a sedintei de marti, 23 noiembrie. Dar in atentia consilierilor locali mai ajunge un proiect cu privire la impozite, prin care se cere revocarea HCL 354/2021 prin care a fost stabilita valoarea acestora.

„Pe ordinea de zi suplimentara de astazi a CL Timisoara este introdus un proiect de HCL prin care se solicita revocarea hotararii anterioare privind majorarea taxelor si impozitelor pentru anul 2022. Aceasta decizie a fost contestata de consilierii PNL, prin Adrian Lulciuc, liderul de grup, si de ceilalti consilieri din opozitie, din cauza faptului ca a fost aprobat prin incalcarea procedurilor legale, chiar daca s-a incercat acoperirea acestor nereguli”, sustine viceprimarul Cosmin Tabara.

Proiectul nu a fost incarcat pe site-ul primariei, dar reprezentantii PMT explica de ce s-a decis sa se ceara revocarea HCL.

„Avand in vedere Adresa (…) Institutiei Prefectului, formulata urmare a sesizarilor domnilor Radu Toanca si Adrian-Razvan Lulciuc (…), avand in vedere HCL 354/26.10.2021 (…) si procesul-verbal al sedintei ordinare a CL din data de 26.10.2021, in situatia in care aceasta hotarare ar face obiectul unei actiuni in contencios administrativ, consideram ca s-ar crea dificultati in colectarea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2022”, se arata in documentatia primariei.

Caius Suli, secretarul interimar al Primariei Timisoara, spune ca „intrucat reluarea votului s-a datorat unor disfunctionalitati de natura tehnica, procedura de vot desfasurandu-se on-line pe platforma Zoom, nu am considerat incidente prevederile art. 139 alin. (13) din OUG 57/2019, privind Codul Administrativ”.

In articolul scos in fata de secretarul primariei se spune ca „proiectele de hotarari respinse de consiliul local nu pot fi readuse in dezbaterea acestuia in cursul aceleiasi sedinte”.

Tabara, convins ca primaria nu renunta la majorare
Faptul ca Primaria Timisoara cere revocarea hotararii care ar putea fi atacata de Prefectura Timis nu inseamna insa ca valoarea impozitelor pe anul 2022 nu va creste. Viceprimarul PNL al Timisoarei spune ca este convins ca reprezentantii PMT vor pregati un alt proiect.

„Sunt convins ca va aparea un nou proiect HCL in viitorul apropiat, cu scopul de a majora taxele si impozitele timisorenilor, dar grupul PNL isi va mentine punctul de vedere si va vota din nou impotriva acestui proiect. Avem speranta ca, totusi, ceilalti consilieri vor fi in asentimentul nostru (Timisoara are deja cele mai mari impozite din tara…) si ar putea urma exemplul colegilor lor USR din tara. Daca la Timisoara USR forteaza majorari pe banda rulanta, in alte orase, alesii USR se opun majorarilor”, mai spune Tabara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005745 (s)