News Flash:

Parcarea ramane gratuita in weekend la Timisoara, dar nu in centru. Principalele modificari Timpark anuntate de Latcau

24 Noiembrie 2021
341 Vizualizari | 0 Comentarii
locuri de parcare

Timisorenii nu vor mai plati parcarea in weekend, asa cum isi dorea initial administratia Fritz, iar institutiile publice vor plati locurile rezervate, care vor fi limitate, anunta viceprimarul Ruben Latcau la aproape doua luni de cand a fost facut publicul noul regulament de parcare. Primaria Timisoara mai organizeaza o dezbatere publica pe tema Timpark, joi dupa-amiaza.
 
Primaria Timisoara a organizat pana acum trei dezbateri publice pe tema Timpark, iar reprezentantii institutiei de pe C.D. Loga spun ca au primit foarte multe contributii de la timisoreni. Sugestiile au fost utile, spune Ruben Latcau, pentru a imbunatati propunerea de regulament Timpark care ar trebui sa ajunga la un moment dat in atentia consilierilor locali.

Principalele modificari
„Vom introduce urmatoarele recomandari primite de la dumneavoastra:

Primaria, Prefectura, Consiliul Judetean si alte institutii de interes public pot avea locuri de parcare rezervate, dar pana la maximum 20% din spatiul lor de parcare. Locurile sunt rezervate, dar nu gratuite, ca pana acum. Aceste institutii vor achita acelasi tarif valabil pentru toata lumea.

Am adaugat spatii de parcare pentru riverani in Zona 0, respectiv pe strazile Colonel Enescu, Sf. Ioan si Piata Marasti. Pe aceste strazi se vor putea achizitiona abonamente pentru rezidenti cu tarif de Zona I;

Regulamentul de parcare va fi aplicabil de luni pana vineri in Zona I, II si III. Am eliminat ziua de sambata, cand parcarea va fi gratuita (la fel ca duminica si de sarbatorile legale)”, a transmis viceprimarul Timisoarei, la aproape doua luni de cand a fost facut public noul regulament de parcare.

In plus, s-a decis ca cei care au cumparat abonament Timpark si se muta din oras vor primi banii inapoi pentru zilele in care nu-l mai folosesc. Iar cei care se muta in alta zona pot schimba adresa la care au fost inregistrati in sistem.

Reguli mai aspre pentru centrul Timisoarei
Va reamintim, noul regulament de parcare, facut public la sfarsitul lunii septembrie, stabileste mai clar cum se poate parca in zona centrala a orasului, zona verde, unde pretul parcarii va creste gradual. Acolo se va plati parcarea si in zilele de sambata, spre deosebire de celelalte zone parcarea va fi gratuita in weekend, conform modificarilor anuntate de Latcau.

„Este prima zona in care ne propunem sa descurajam folosirea masinii personale si sa incurajam utilizarea transportului public si deplasarea cu bicicleta. De aceea, in zona centrala – zona 0 – nu se vor mai emite abonamente, pentru a descuraja stationarea pe perioade foarte lungi de timp, permitand astfel, cat mai multor soferi sa foloseasca acelasi loc de parcare. In aceasta zona, se va parca doar la ora si costul parcarii va creste de la o ora la alta. De asemenea, pentru aceste locuri de parcare/stationare, perioada de taxare este cea mai lunga: luni – duminica intre orele 08.00 – 20.00 – cu taxa; orele 20.00 – 8.00 – fara taxa”, transmitea Serviciul de Comunicare al primariei.

Prima ora de parcare in centrul Timisoarei va fi 4 lei, a doua ora va fi 5 lei, a treia ora va fi 6 lei, iar a patra ora de parcare va fi 7 lei. Tarifele sunt valabile la plata cu cardul prin aplicatia Timpark, iar prin SMS tarifele vor incepe de la 0,75 euro+TVA/ora si vor ajunge la 1,31 euro+TVA/ora de la ora a patra.

Tipuri de abonamente
Timisorenii vor avea la dispozitie zece tipuri de abonamente odata cu aprobarea noului regulament Timpark. Cel mai scump va fi cel „combinat pentru zonele I (rosie) + II (galbena) + III (albastra)”, de 777 lei/an. In zona rosie, abonamentul anual va fi 681 lei, in zona galbena va fi 423 lei, iar in zona albastra va fi 324 lei. Abonamentul combinat pentru zonele rosie si galbena va fi 681 lei/an.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006044 (s)