News Flash:

Dana Girbovan: "Decizia Curtii Constitutionale nu da dreptul ministrului Justitiei sa revoce procurorii sefi dupa bunul sau plac"

31 Mai 2018
944 Vizualizari | 0 Comentarii
dana girbovan

Refuzul presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa DNA a fost unul facut cu incalcarea limitelor sale constitutionale, astfel ca decizia CCR era "previzibila", spune presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Girbovan.

"Decizia Curtii Constitutionale nu da dreptul ministrului Justitiei sa revoce procurorii sefi dupa bunul sau plac, asa cum afirma unii. La fel, argumentul ca presedintele este votat de milioane de persoane este complet irelevant in acest context, deoarece procurorii nu sunt nici subordonati si nici sub autoritatea presedintelui. Ceea ce spune azi Curtea Constitutionala este ca 'presedintele Romaniei, in temeiul prevederilor art. 94 lit. c) din Constitutie, nu are o putere discretionara proprie in cadrul procedurii de revocare, ci o putere de verificare a regularitatii acesteia. Rezulta ca prerogativa presedintelui Romaniei de a revoca procurorul din functia de conducere se circumscrie exclusiv unui control de regularitate si legalitate a procedurii. Astfel, presedintele Romaniei nu are competenta constitutionala de a opune argumente de oportunitate in raport cu propunerea de revocare din functie initiata, in conditiile legii, de ministrul Justitiei'", a scris Girbovan pe Facebook.


klaus iohannis dna dana girbovan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006411 (s)