News Flash:

Deputatul Valeriu Steriu pleaca de la PMP si revine in PSD. Si doi senatori PMP se alatura PSD. Basescu: I-am trimis trei lingai lui Dragnea, sa-i fie de bine, sa si-i ia acasa

29 Mai 2018
893 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu a plecat 1

Fostul lider UNPR Valeriu Steriu anunta ca pleaca din PMP si revine in PSD, partid pe care l-a parasit in anul 2009 pentru UNPR. Si senatorii PMP Ion Ganea si Iustin Talpos au anuntat marti ca se alatura PSD. Pentru a avea un grup valid la Senat este nevoie de sapte senatori alesi pe aceeasi lista, iar prin plecarea celor doi parlamemtari PMP va mai avea doar sase senatori. Presedintele PMP Traian Basescu a declarat ca, prin plecarea celor trei parlamentari din formatiunea sa la PSD, PMP reuseste sa il "intareasca" pe Liviu Dragnea. El a spus ca cei trei parlamentari "dezertori", pe care i-a numit "lingai", provin din UNPR. "Ramanem un partid mai sarac in parlamentari, dar mai curat", a declarat Basescu.
Basescu, despre cei trei parlamentari care au trecut de la PMP la PSD: I-am trimis lui Dragnea trei lingai azi, sa-i fie de bine, sa si-i ia acasa

"Primul lucru pe care o sa-l discutam este ca reusim sa-l intarim pe Dragnea prin dezertarile de astazi. Vad ca domnul Steriu, care nu mai dadea pe la partid de vreo sase-sapte luni dintr-odata a devenit si epistolar. Domnul Ganea - si domnia sa s-a dus catre unde il indeamna inima. Talpos, spre surpinderea mea, a fost duminica cu mine pe scena la Baia Mare si astazi vad ca si-a gasit valentele PSD-iste. Tabugan (Ion Tabugan- n.r.) nu stim unde s-a dus inca, dar cert este ca am pierdut trei parlamentari proveniti din UNPR in urma fuziunii. I-am pus pe listele PMP-ului si astazi am pierdut trei dintre ei. Ce sa le spunem, drum bun, se pare ca liderii UNPR nu se dezmint in abordarile traditionale", a declarat liderul PMP inaintea sedintei Colegiului National al PMP. 

El a mai spus ca prin plecarea celor trei PMP ramane un partid mai sarac in parlamentari, dar mai curat si mai puternic decat a fost la momentul alegerilor.

"Nu e niciun secret pentru nimeni, noi numele Ganea, Steriu, Tabugan le stim demult in negocieri. Ne-au asigurat tot timpul ca mai cinstiti ca ei nu exista, dar in realitate s-a dovedid ca ceea ce li s-a spus si in fata era adevarat, desi au negat. Imi pare rau, macar sa se fi dus la liberali sau la USR, dar nu la PSD. Asta e, o luam ca atare si ne vedem de obiectivele noastre, de pregatirea Congresului", a afirmat liderul PMP. 

 

Basescu s-a referit la o declaratie a unui deputat PSD de Maramures, pe care nu l-a nominalizat "pentru a nu-i face reclama" si care ar fi spus: "Avem nevoie de cat mai multi lingai si sclavi in partid". "Deci i-am trimis lui Dragnea trei lingai azi, sa-i fie de bine, sa si-i ia acasa", a adaugat Traian Basescu.

Marti, deputatul Valeriu Steriu, fostul lider UNPR, a anuntat ca pleaca din PMP si revine in PSD, partid pe care l-a parasit in anul 2009 pentru UNPR. De asemenea, marti si-au anuntat plecarea din PMP la PSD senatorii Iustin Talpos si Ion Ganea. In urma cu o saptamana, a plecat din PMP si deputatul Ion Tabugan.

Senatorul PMP Ion Ganea se va alatura grupului PSD

Senatorul PMP Ion Ganea a confirmat pentru News.ro ca incepand de marti va face parte din grupul PSD.

"Incepand de astazi ma voi alatura grupului PSD din Senat", a spus Ganea pentru News.ro.

Si senatorul PMP Iustin Talpos trece la PSD

Senatorul PMP de Maramures Iustin Talpos s-a inscris marti in PSD, fiind al doilea senator PMP care trece la social-democrati. Pentru a avea un grup valid la Senat este nevoie de sapte senatori alesi pe aceeasi lista, iar prin plecarea celor doi parlamemtari PMP va mai avea doar sase senatori.

Anuntul plecarii senatorului de Maramures Iustin Talpos la Partidul Social Democrat a fost facut de liderul PSD Maramures, Gabriel Zetea. 

"Senatorul de Maramures Iustin Talpos s-a inscris azi in Partidul Social Democrat. Domnul senator Talpos se alatura unei echipe politice puternice in Maramures si va activa incepand de azi in grupul PSD din Senatul Romaniei si in cadrul organizatiei PSD Baia Mare pe plan local. Am apreciat in acesti ani activitatea domnului senator Talpos si ma bucur ca experienta sa in domeniul educatiei va putea fi folosita de catre PSD pentru proiecte concrete!", a scris Zetea pe Facebook. 

Si senatorul PMP Ion Ganea a trecut la PSD. "Incepand de astazi ma voi alatura grupului PSD din Senat", a spus Ganea pentru News.ro.

Pentru a avea un grup valid la Senat este nevoie de sapte senatori alesi pe aceeasi lista, iar prin plecarea celor doi parlamemtari PMP va mai avea doar sase senatori.

Deputatul Valeriu Steriu pleaca de la PMP si revine in PSD

”In lumina evenimentelor si declaratiilor publice din ultimul timp, ma simt nevoit sa adopt o pozitie publica. Nu este ceva ce mi-am dorit sau ceva care sa-mi faca placere, dar este un gest necesar pentru a putea sa-mi pastrez intacte stima de sine si respectul”, a scris Steriu pe pagina sa de Facebook.

El spune ca a condus UNPR spre PMP in speranta sincera si onesta ca doua proiecte politice mici pot sa dea nastere unui proiect politic mediu, dar ca, dupa ce PMP si-a vazut sacii UNPR in caruta proprie si a facut pragul electoral cu votantii UNPR, fuziunea se pregateste sa fie denuntata.

”Cred ca asta spune mai multe despre PMP decat despre UNPR. Presedintele Basescu a facut acest anunt clar si raspicat, la sedinta Comitetului Executiv National de acum o saptamana. Congresul PMP de pe 16 iunie va deschide lucrarile cu acest denunt, care este primul punct pe ordinea de zi. Se pare ca abia asteptau sa scape de noi toti, dupa ce, unul cate unul, oameni de mare valoare din UNPR precum Cristian Diaconescu sau Ion Toma au plecat sau au fost indepartati. Dupa ce Congresul PMP va accepta aceasta propunere, practic se valideaza despartirea oficiala a celor doua partide. Ce inseamna asta? Intr-un cuvant: Libertate! Toti cei din UNPR care au venit alaturi de PMP ca simpli membri, consilieri locali sau parlamentari provenind din fostul UNPR si care activeaza in prezent in grupurile PMP au libertatea de a-si alege un nou drum politic”, continua Steriu.

Deputatul Valeriu Steriu precizeaza ca si el alege ”libertatea”, asa cum stie ca o vor face foarte multi dintre colegii sai.

El reclama politica PMP, caracterizata de decizii strategice gresite.

”Totul conduce la o singura concluzie: Prea putin, prea tarziu, prea gresit. Mult prea putin, mult prea tarziu si mult prea gresit ca sa mai poata sa existe viitor pentru PMP. Ce urmeaza pentru mine? Sfarstiul experimentelor si intoarcerea acasa, din punct de vedere politic. Am aproape un deceniu de experienta cu proiecte politice aflate in constructie (UNPR) sau in dezvoltare (PMP), am nenumarate runde de alegeri in care am vazut ca si in politica se adevereste vorba aceea care spune ca nota cel mai greu de obtinut nu e 10, ci 5. In cazul alegerilor, 5%. Aleg, constient si responsabil, sa-mi aduc aportul la stabilitate in Parlament. Ma intorc in familia mea politica, PSD. Revin in grupul PSD din Camera Deputatilor”, anunta Steriu. 

Presedintele PMP, Traian Basescu, a anuntat, in urma cu o saptamana, inaintea sedintei Consiului Executiv National, ca va propune ca primul punct pe ordinea de zi a congresului partidului sa fie denuntarea fuziunii cu UNPR, afirmand ca aceata fuziune este “toxica” pentru PMP.

Cel putin sapte parlamentari de la mai multe formatiuni au semnat adeziuni la PSD, in fata presedintelui partidului, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, primarul Capitalei Gabriela Firea.

"Si in viata privata, si in cea profesionala ii apreciez pe oamenii care stiu sa treaca impreuna peste anumite greutati si nu dezerteaza, nu tradeaza. Nu este o foarte mare bucurie atunci cand afli ca parlamentari pleaca de la un partid la altul, dar, din nefericire, suntem pusi in aceasta situatie. Fosti colegi de-ai nostri care astazi erau numai zambete, erau de o veselie generala ca se coalizeaza cu opozitia sa dea jos un guvern PSD-ALDE - e de neimaginat si la nivel uman si politic - si atunci este normal ca nici noi sa nu stam cu mainile in san privind la aceasta tragicomedie (...) Mai multi parlamentari au semnat in biroul presedintelui adeziunea la PSD. Eu stiu de sapte, poate vor fi mai multi", a declarat Firea, la Antena 3, afirmand ca in zilele urmatoare Liviu Dragnea va anunta despre ce este vorba.

Saptamana trecuta, cinci parlamentari PSD au trecut la Pro Romania, partidul fondat de Victor Ponta.

 


ganea iustin talpos
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004610 (s)