News Flash:

Klaus Iohannis va fi OBLIGAT sa semneze demiterea Laurei Codruta Kovesi

30 Mai 2018
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant 2

Surse de incredere din cadrul CCR au precizat faptul ca, in minuta care va fi redactata ca urmare a sedintei in care a fost constatat conflictul institutional dintre Guvern si presedintele Romaniei, va fi dictata si traseul care trebuie urmat. 

Verdict final al CCR! Admite sesizarea lui Tudorel Toader! Laura Codruta Kovesi va fi DEMISA

Judecatorii CCR vor dicta calea prin care se dezleaga acest conflict institutional, iar solutia va fi ca presedintele Romaniei sa fie obligat sa semneze decretul privind revocarea Laurei Codruta Kovesi. Evident, presedintele mai poate trage de timp, dar decizia CCR il va obliga sa semneze, in cele din urma, acest decret.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a explicat ca in urma deciziei Curtii Constitutionale s-a consfintit principiul conform caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului Justitiei.

”Decizia CCR valorifica principiul constitutional potrivit caruia procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei.
Presedintele Romaniei nu are nici o abilitare legala pentru evaluarea competentelor profesionale sau manageriale ale procurorilor de rang inalt, spre deosebire de ministrul justitiei care are astfel de competente, stabilite atat la nivel constitutional cat si la nivel infraconstitutional”, arata Tudorel Toader, pe pagina personala de Facebook.


ccr demisa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006254 (s)