News Flash:

Primarul Nicolae Robu a inaugurat cu fanfara modernizarea unei strazi din Timisoara

30 Mai 2018
1019 Vizualizari | 0 Comentarii
robu

Strada Popa Sapca, ce include si un pasaj rutier pe sub calea ferata, dar si strada Demetriade din Timisoara au fost inaugurate, marti, dupa o investitie in reabilitare si largire la patru benzi de circulatie, de 27,7 milioane de lei, bani din bugetul local. La eveniment nu a lipsit muzica de fanfara, iar cei care au contribuit la realizarea lucrarii au primit de la primarul Nicolae Robu o diploma.
Primarul municipiului Timisoara (PNL), Nicolae Robu, a organizat, marti, o festivitate de inaugurare a lucrarilor de reabilitare a strazii si Pasajului Popa Sapca si a strazii Demetriade.

Ceremonia a inceput cu muzica de fanfara, iar dupa ce a fost prezentat un filmulet cu derularea lucrarilor, edilul a oferit o diploma celor care au contribuit la realizarea investitiei.
”Aici, dupa cum ne aducem aminte, cand ploua, era un adevarat dezastru, era deliciul presei care putea sa surprinda masini plutind efectiv. Asa ceva nu o sa se mai vada aici. Pe strada Popa Sapca si pe bulevardul Antenei avem acum patru benzi de circulatie standard, ecartul fiind de 14 metri. Pe strada Demetriade avem deja facuta largirea tot la patru benzi de circulatie. Pe sub pasajul propriu zis, pe sub pod, avem sase benzi de trafic auto, marcate asa cum se poate vedea, pentru a inlesni virajele la dreapta”, a declarat Nicolae Robu.

In cadrul investitiei au fost realizate si 47 de locuri de parcare, au fost plantati castani cu floare roz si alba si s-au realizat piste pentru biciclete si trotuare.

Valoarea lucrarilor a fost de 27.725.810 lei cu TVA inclus, iar durata de executie de 18 luni. Lucrarile au inceput in iunie 2016, fiind sistate in perioada de iarna.
Lucrarea este importanta pentru orasul Timisoara, deoarece strada Popa Sapca este una dintre strazile cele mai circulate din municipiu, facand legatura intre sudul si nordul orasului. Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, aporoximativ 1.500 de masini trec intr-o ora, pe o singura banda de circulatie, pe aceasta strada.

Luni, zeci de biciclisti au protestat, fiind nemultumiti ca pista de biciclete este mult prea ingusta, iar biciclistii si pietonii au de impartit un spatiu lat de doi metri.

Primarul Nicolae Robu le-a raspuns biciclistilor, intr-o postare pe Faceboo, ca spatiul nu permitea o alta amenajare. News.ro

 


popa sapca biciclisti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005236 (s)