News Flash:

Lia Olguta Vasilescu, ANUNT DE ULTIMA ORA despre Pilonul II de pensii

30 Mai 2018
513 Vizualizari | 0 Comentarii
olguta vasilescu 1

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca Pilonul II de pensii va fi optional.
"Noi ne-am hotarat ce vrem sa facem. Si este ceea ce am comunicat de anul trecut, si anume sa fie optional acest Pilon II. Fara doar si poate este batuta in cuie varianta aceasta. Intre timp am aflat cu stupefactie ca sunt si eu la Pilonul II de pensii cotizant, in conditiile in care eu am fost absolut convinsa ca fiind la limita de varsta atunci mi s-a luat in considerare o cerere pe care o depusesem la Camera Deputatilor, unde lucram la vremea respectiva. Nu s-a luat in considerare, dar timp de 10 ani nu am primit nicio informare vizavi de valoarea unitatilor de fond pe care le aveam la firma respectiva. Dar am fost absolut convinsa ca timp de 10 ani, neprimind niciun fel de plic acasa, in conditiile in care legea spune foarte clar ca anual esti obligat sa-i spui asiguratului care este valoarea si numarul unitatilor de fond, neprimind nimic, am fost absolut convinsa ca nu sunt. Eu vreau sa optez. Vreau sa am aceasta posibilitate si cred ca oricine ar trebui sa aiba acest drept", a declarat Lia Olguta Vasilescu la Romania Tv.

Ministrul Muncii sustine ca in cursul verii se va face o prezentare clara a Pilonului II de pensii pentru informarea cetatenilor.

"Nu-l nationalizam, dar vom explica foarte clar tuturor acestor persoane care sunt cotizante la Pilonul II cat va fi pensia lor, pentru ca oamenii au asteptari. Si ca am constatat stand de vorba cu foarte multe persoane care cred urmatorul lucru: ca vor avea pensia de stat echivalenta cu a unor persoane care nu sunt la Pilonul II de pensii, la care suplimentar se va mai adauga si aceasta pensie. Nu. Se ia o parte din contributia la Pilonul I de pensie ca sa se asigure aceasta pensie de la Pilonul II. Deci sunt foarte multe lucruri care va trebui sa le explicam oamenilor ca sa le inteleaga", a precizat ministrul.


pilonul pensii romania tv
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017584 (s)