News Flash:

Cum incearca romanii sa treaca mai usor peste iarna? Apeleaza la solutii ieftine, dar foarte periculoase

24 Noiembrie 2022
256 Vizualizari | 0 Comentarii
butelie apartament


In prag de iarna si disperati ca nu-si mai pot plati facturile imense la utilitati, oamenii fac eforturi uriase ca sa gaseasca metode alternative pentru incalzire.

Unii au investit in sobe pe lemne, insa exista si situatii unde oamenii aleg sa faca economii drastice si folosesc butelii, in ciuda pericolului la care se expun.

In judetul Bacau, oamenii se gandesc la diferite solutii pentru a trece cu bine de iarna.

In aceasta perioada cei mai cautati sunt sobarii, iar o soba de teracota poate ajunge si la 1500 de lei, in functie de forma, marime si alte cerinte speciale.

O alta problema este ca lemnele sunt din ce in ce mai greu de gasit, iar oamenii sunt nevoiti sa cumpere de la samsari care ridica cu mult pretul. Batranii sunt cei mai afectati de valul mare de scumpiri.

Nici firmele nu o duc mai bine. Spre exemplu, o asociatie caritabila din Bacau sustine ca facturile aproape s-au dublat.

Pentru a face fata cheltuielilor, una din solutiile alternative pe care acestia au gasit-o este vanzarea de produse si, de multe ori, gatitul afara, la ceaun.

Din pacate, exista si situatii unde oamenii aleg sa se incalzeasca cu ajutorul buteliilor. Multi dintre ei nu reusesc mereu sa care buteliile pana la etajele superioare, asa ca improvizeaza apeland la ajutor necalificat.

Riscul e destul de mare sa scape gaze, sa sara in aer un bloc, ceea ce ar insemna o bomba cu ceas.

Judetul Bacau nu este singurul in care romanii se confrunta cu situatii similare.

Sunt discutii intre ministrul Muncii si Posta Romana, pentru plata pensiilor in lunile decembrie si ianuarie.

Marius Budai cere ca pensiile sa fie platite mai repede, si nu pe data de 5 decembrie, avand in vedere ca ar putea fi modificat calendarul din cauza unor zile libere.

Mai exact, ministrul Muncii, Marius Budai, a anuntat ca este in analiza propunerea ca pensiile sa fie platite in intervalul 1 – 15 ale lunii, pentru ca pensionarii sa aiba bani inainte de sarbatori.

Incepand cu 30 noiembrie si pana pe 4 decembrie, bugetarii vor avea o minivacanta de cinci zile.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2418 (s) | 43 queries | Mysql time :0.116246 (s)