News Flash:

Consumul de alimente ultra-procesate creste substantial riscul de dementa

3 August 2022
416 Vizualizari | 0 Comentarii
dementa


Un nou studiu prezentat la San Diego de Asociatia Internationala a specialistilor in Alzheimer leaga consumul regulat de alimente procesate de declinul cognitiv.

Concluzia vine dupa ce 10.000 de brazilieni, cu varsta medie initiala de 51 de ani, au fost urmariti de-a lungul a zece ani. Cei care apeleaza cel mai frecvent la asemenea hrana au prezentat un risc cu 28% mai mare de a fi diagnosticati cu Alzheimer, comparativ cu cei care consuma asa ceva doar ocazional.

Autorii studiului definesc alimentele ultra-procesate drept produse industriale care contin grasimi, zaharuri, amidon si alte substante izolate proteic, si mai deloc ori deloc hrana integrala.

In mod obisnuit, e vorba de arome, coloranti si emulsificatori artificiali.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005302 (s)