News Flash:

Mihaela Bilic: Nu va lasati seduse de goana dupa un corp perfect. Puneti capat acestui razboi inutil dintre minte si corp

11 Iulie 2022
371 Vizualizari | 0 Comentarii
mihaela bilic nu va lasati seduse de goana dupa un corp perfect puneti capat acestui razboi inutil dintre minte si corp 27470


Intr-o saptamana dedicata femeii, intr-o postare facuta pe pagina sa de Facebook, medicul nutritionist Mihaela Bilic ofera o serie de sfaturi in legatura cu constientizarea faptului ca modelele alese de societate si ca goana dupa un corp perfect este o himera la fel cum nu e o drama ca nu-l ai.

”Invata sa te iubesti!

Intr-o saptamana dedicata femeii, vreau sa adresez un mesaj tuturor doamnelor: acceptati-va corpul si invatati sa va iubiti! Insatisfactia cronica legata de imaginea corporala este specifica femeilor.

90% dintre femei sunt nemultumite de felul in care arata, iar 80% dintre ele au tinut cel putin o odata in viata o cura de slabire. Si asta dupa ce s-au vazut in costum de baie.

Jumatate dintre femei au o viata sexuala nesatisfacatoare din cauza sentimentului de jena indus de grasime. Si, atentie, 56% ar prefera sa fie mai slabe decat sa aiba un coeficient de inteligenta mai ridicat.

Sa fie acul cantarului cel care ne judeca valoarea? Nu e nimic anormal in a-ti dori sa fii in forma, sanatoasa, tonica si pozitiva, dar este aberant sa crezi ca problemele tale vor disparea odata cu topirea kilogramelor.

Exista un fenomen psihologic numit “la 5 kg de fericire” care descrie drama multor femei: iti pui viata in cui si astepti sa traiesti cu adevarat dupa ce slabesti. 7 din 10 femei sunt convinse ca viata lor s-ar schimba in bine daca ar fi mai slabe! Doar ca acest lucru nu se intampla niciodata.

Nu va lasati seduse de goana dupa un corp perfect, nu cadeti in capcana obsesiei de a fi slabe cu orice pret.

Nu e vina voastra daca nu reusiti sa atingeti dimensiunile unui topmodel, imaginea femeii ideale pe care mass-media o impune are o greutate cu 25% mai mica decat a unei femei normale. Perfectiunea vinde, dar este utopica, plictisitoare, nenaturala si, cel mai important, nu garanteaza fericirea!

Puneti capat acestui razboi inutil dintre minte si corp, el trebuie sa va devina prieten. Decat sa-l urati si sa-l dispretuiti, mai intelept ar fi sa-l acceptati.

Nemultumirea de sine distruge autostima si epuizeaza rezervele de timp si de energie vitala, care ar fi putut fi cheltuite mai cu folos. Imaginea corporala este reprezentarea pe care o persoana si-o face despre propriul corp, este ceea ce CREDEM noi ca vad ceilalti. Indiferent de felul in care aratam in realitate, perceptia celor din jur va fi determinata si indusa de noi. 

In loc sa ne vanam permanent slabiciunile si defectele, ar fi mai logic sa ne concentram pe calitati. Nu lasati imperfectiunile sa va domine existenta si bucurati-va de viata acum, la greutatea pe care o aveti.

Respectul si increderea in propria persoana sunt direct proportionale cu parerea pe care o avem despre noi insine. Cand ti-e bine in pielea ta esti capabil sa actionezi eficient, esti constient de capacitatile si potentialul pe care le ai, esti sigur pe tine si depasesti mai usor problemele zilnice. Cand ti-e bine in pielea ta te simti iubit si implinit. 

Schimbarea de atitudine vine din noi si nu are legatura cu greutatea pe cantar. Sa fii slab e una, sa fii sexy si plin de viata e alta! O femeie care rade este atragatoare chiar daca nu are o silueta perfecta. Intrebati orice barbat, daca nu ma credeti!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006286 (s)